Pridať recept

Ryža Pulao

ingrediencie

200 g
ryža basmati
4 dl
voda
2 PL
rastlinný ghí
3 ks
kardamón
2 ks
klinčeky
1/2 KL
šafrán
1/2 KL
soľ
3 ks
celé čierne korenie

postup

1.
Ryžu dvakrát prepláchneme pod tečúcou vodou a dáme ju bokom.
 
2.
V panvici zohrejeme ghí, pridáme kardamón, korenie a klinčeky a smažíme za stáleho miešania približne minútu. Pridáme ryžu a smažíme na strednom plameni ďalšie 2 minúty. Pridáme šafran, soľ a vodu do ryžovej zmesi a zmiernime plameň.
3.
Panvicu prikryjeme pokrievkou a necháme bublať, až kým voda nevsiakne do ryže. Servírujeme ryžu teplú.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Šafran
Šafran: Najdrahšie korenie sveta. Ako s ním variť a prečo je taký drahý?
Túto zaujímavú koreninu väčšina z nás pozná akurát-tak z prirovnania: „je ho ako šafranu“. Znamená to,...