Pridať recept

Sleď s datľovou plnkou

ingrediencie

4 ks
sleď
1 ks
citrónová šťava
1 KL
med
trochu
korenie

Plnka

1 ks
cibuľa
15 g
maslo
1 PL
kari
100 g
ryža varená
100 ks
datle
trochu
soľ

postup

1.
Z rýb odstránime kosti, alebo ich necháme vyrezať v obchode. Slede umyjeme a osušíme. Citrónovú šťavu zmiešame s medom a ryby touto zmesou potrieme.
 
2.
Cibuľu olúpeme a nasekáme a 3-5 minút na rozpálenom masle podusíme, kým ne zosklovatie. Kari dusíme spolu 2 minúty, potom pridáme ryžu. Prisypeme posekané datle a ochutíme soľou, korením a trochou citrónovej šťavy.
3.
Plátky sleďov naplníme plnkou, stočíme ich aby plnka nevypadla. Ryby zabalíme do alobalu a pečieme 10-15 minút v predhriatej rúre na 200 stupňov. K rybám je vhodné podávať ryžu karí, paradajky a uhorkový šalát.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať