Zapekaná ryba po taliansky
nízka
náročnosť
ingrediencie
4
ks
ryba
trochu
soľ
trochu
citrónová šťava
1
PL
maslo
1
ks
cibuľa
1
strúčik
cesnaku
4
PL
olivový olej
2
ks
červená paprika
500
g
paradajka
trochu
mleté biele korenie
4
PL
suché biele víno
5
lístky
bazalka
1
KL
dobrý myseľ
150
g
šampiňóny
175
g
strúhaný parmezán
postup
1.
Ryby umyjeme, osolíme, polejeme citrónovou šťavou a necháme odležať. Cibuľu a polovicu strúčika cesnaku olúpeme, nadrobno posekáme a na horúcom oleji podusíme. Papriku umyjeme, rozkrojíme, odstránime semená a nakrájame na pásiky. Pridáme k nej cibuľu. Paradajky nakrojíme a ponoríme ich na niekoľko sekúnd do vriacej vody. Stiahneme šupku a odstránime semená. Dužinu nakrájame na kocky.
2.
Paradajky pridáme k cibuli, pridáme soľ, korenie, víno a na silnom ohni miešania 2 minúty dusíme. Ryby vložíme na plech. Podusenú zmes vylejeme na ryby.
3.
Posypeme bazalkou, dobrou mysľou a plátkami šampiňónov. Plech dáme do stredu rúry vyhriatej na 200 stupňov a pečieme asi 30 minút. Po 25 minútach posypeme filé strúhaným parmezánom. Pred podávaním ozdobíme paradajkami.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.