Pridať recept

Karamelový parfait

ingrediencie

60 g
hnedý cukor
1 PL
maslo
3 PL
horúca voda
2 ks
žĺtok
1 balíček
vanilkový cukor
1/4 liter
šľahačková smotana

postup

1.
Cukor a maslo pražíme na panvici do hneda.
 
2.
Zalejeme horúcou vodou, zamiešame a dáme do misky. Žĺtky a vanilkový cukor zmiešame a dáme do karamelovej zmesi a všetko vo vodnom kúpeli za tepla do peny vyšľaháme.
3.
Vyšľaháme smotanu a vmiešame do vychladnutej karamelovej zmesi. Krémom naplníme zmrzlinové poháre a dáme na niekoľko hodín do mrazničky. Parfait naporcujeme do vysokých pohárov a podľa želania ozdobíme šľahačkou a ovocím.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať