Karamelový parfait
nízka
náročnosť
ingrediencie
60
g
hnedý cukor
1
PL
maslo
3
PL
horúca voda
2
ks
žĺtok
1
balíček
vanilkový cukor
1/4
liter
šľahačková smotana
postup
1.
Cukor a maslo pražíme na panvici do hneda.
2.
Zalejeme horúcou vodou, zamiešame a dáme do misky. Žĺtky a vanilkový cukor zmiešame a dáme do karamelovej zmesi a všetko vo vodnom kúpeli za tepla do peny vyšľaháme.
3.
Vyšľaháme smotanu a vmiešame do vychladnutej karamelovej zmesi. Krémom naplníme zmrzlinové poháre a dáme na niekoľko hodín do mrazničky. Parfait naporcujeme do vysokých pohárov a podľa želania ozdobíme šľahačkou a ovocím.
Podobné recepty
Dokonalá kokosová roláda bez múky: Cesto ako pavučinka a lahodný kokosový krém s bielou čokoládou a mascarpone
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.