Pridať recept

FOTORECEPT: Grahamové rožky (hrnčekové)

ingrediencie

2 hrnčeky
grahamová múka
2 hrnčeky
hladká múka
1 hrnček
vlažná voda
3/4 hrnček
olej
1 kocka
droždie
1 ČL
cukor
podľa chuti
slnečnicové semienko
3 ČL
soľ

postup

Jemné rožteky z grahamovej múky v podrobnom recepte - krok po kroku...

1.

Pripravíme si suroviny.

Fotorecept: Grahamové rožky
Fotorecept: Grahamové rožky
Zdroj: Vendelincok
 
2.

Z vlažnej vody, kvasníc a cukru si spravíme kvások. Ja ho zvyknem robiť vo vodnom kúpeli v miske s teplou vodou :)

Fotorecept: Grahamové rožky
Fotorecept: Grahamové rožky
Zdroj: Vendelincok
3.

V mise zmiešame múky, soľ, prípadne semiačka podľa chuti, ale nemusia byť. Pridáme olej i kvások.

Fotorecept: Grahamové rožky
Fotorecept: Grahamové rožky
Zdroj: Vendelincok
4.

A vypracujeme vláčne cesto. (Musí sa odlepovať od stien). Dáme vykysnúť do tepla na 40 minút.

Fotorecept: Grahamové rožky
Fotorecept: Grahamové rožky
Zdroj: Vendelincok
5.

Cesto si rozdelíme na 10 častí. Ja som rozdelila iba na 8, ale mala som rožky až príliš veľké.

Fotorecept: Grahamové rožky
Fotorecept: Grahamové rožky
Zdroj: Vendelincok
6.

Každú časť rozvaľkáme, prípadne v rukách rozťaháme na placku, následne zrolejeme a ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Necháme podkysnúť na dvojnásobnú veľkosť! cca 20 minút. A dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov na 10 minút dohneda. (závisí od rúry).

Fotorecept: Grahamové rožky
Fotorecept: Grahamové rožky
Zdroj: Vendelincok
Fotorecept: Grahamové rožky
Fotorecept: Grahamové rožky
Zdroj: Vendelincok
Fotorecept: Grahamové rožky
Fotorecept: Grahamové rožky
Zdroj: Vendelincok
7.

Prikryjeme prikrývkou a necháme vychladnúť na mriežke. Nebojte sa, po vybraní z rúry sú tvrdé, ale krásne zmäkknú.

Fotorecept: Grahamové rožky
Fotorecept: Grahamové rožky
Zdroj: Vendelincok
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
kati1232
20.8.2017 19:40 | |
+27 -1
Dobry den, Mate v ingredinciach spomenuty olej ale potom v recepte uz ne. Patri do cesta? A nie je ho trosku vela?
Podobné články
Veľké trápenie našich známych tvári: Ako správne pripraviť včelie úliky? Janka Kovalčíková vie, ako na to!
Veľké trápenie našich známych tvárí: Ako správne pripraviť včelie úliky? Janka Kovalčíková vie, ako na to!
Aj vianočný špeciál tretej série šou Pečie celé Slovensko prinesie vtipné, ale aj náročné momenty. Koho...
VIDEO: Tento recept dnes už takmer nikto nerobí a pritom je to najväčšia pochúťka. Fantastické SLONIE ŽRÁDLO
VIDEO: Tento recept dnes už takmer nikto nerobí a pritom je to najväčšia pochúťka. Fantastické SLONIE ŽRÁDLO
Fantastický šalát, ktorý poznáte pod názvom Slonie žrádlo, sa v našej rodine pripravoval veľmi často...
Účinné domáce medicíny, ktoré zatočia s prechladnutím, chrípkou a posilnia imunitu
Účinné domáce medicíny, ktoré zatočia s prechladnutím, chrípkou a posilnia imunitu
Prírodní bojovníci proti prechladnutiu, chrípke i na posilnenie imunity. Správnou kombináciou týchto dostupných...
Viete, čo musíte urobiť, aby boli rožky krásne mäkké aj na druhý deň? Iba túto jednoduchú vec za pár minút
Rožky krásne mäkké aj na druhý deň? Stačí urobiť túto jednoduchú vec za pár minút a už nikdy nebudú gumové!
Tip pre každého, kto si chce ráno vychutnať chrumkavé rožky a nechodiť po ne do obchodu každý deň!