Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Jačmenné cestoviny s hríbovou omáčkou zo sójového mlieka

kucharka26
kucharka26
3
porcie
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

Cestoviny

300 g
jačmenné cestoviny
soľ
olivový olej

Omáčka

250 g
sušené huby namočené vo vode
150 g
koreňová zelenina
1 ks
cibuľa
1 KL
kurkuma
1 KL
soľ
200 ml
sójové mlieko
olivový olej

postup

1.
Cibuľu nakrájame na kocky a osmažíme na 1 PL olivového oleja.
2.
K orestovanej cibuli pridáme vopred (cca 15 min.) namočené huby a smažíme 10 min.
3.
Medzitým si uvaríme cestoviny. Do vody pridáme soľ s kvapkou oleja a keď voda začne vrieť, uvaríme cestoviny podľa návodu.
4.
K osmaženým hubám prilejeme cca 3 dl vody a pridáme na malé kocky nakrájanú zeleninu.
5.
Dochutíme soľou, kurkumou a dusíme pod pokrievkou 15 min.
6.
Potom zmes prelejeme do mixéra, kde ju rozmixujeme na hladkú kašu.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Rýchly obed s quinoa
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Quinoa pochádza z Južnej Ameriky. Na Slovensko sa dováža z Peru aj Bolívie, pestujú ju aj v Kolumbii či Ekvádore. V...
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia v cestovinách, alebo...