Pridať recept

Zajac na korení podľa starej mamy

ingrediencie

1,5 kg
zajac
400 ml
červené víno
2 PL
ocot
12 ks
celé čierne korenie
1 ks
bobkový list
2 ks
cibuľa
50 g
maslo
150 g
slanina
2 ks
zemiaky
200 ml
bujón
trochu
soľ
trochu
mleté čierne korenie

postup

1.
Porcie zajaca dáme do misky. Pridáme červené víno, ocot z červeného vína, zrnká korenia, rozmrvený bobkový list, nakrájanú cibuľu a petržlen a zamiešame.
 
2.
Misku prikryjeme pokrývkou a zmes necháme 8-12 hodín na chladnom mieste odležať. Občas premiešame.
3.
Mäso vyberieme, osušíme a potrieme soľou a korením. Marinádu scedíme, dáme do hrnca a povaríme. Stiahneme oheň. Necháme mierne variť ešte 5 minút. Medzitým nakrájame na drobno cibuľu.
4.
V hrnci rozohrejeme maslo a opečieme na ňom kocky slaniny. Opečenú slaninu vyberieme z hrnca a odložíme.
5.
Kusy mäsa opečieme na tuku zo všetkých strán. Pridáme cibuľu a postrúhanú zemiaky a chvíľu spolu opekáme. Nakoniec pridáme horúci bujón a 300 ml scedenej, zahustenej, prevarenej marinády.
6.
Hrniec prikryjeme pokrývkou, znížime teplotu a necháme 55-60 minút dusiť. Počas dusenia občas premiešame.
7.
Hotové mäso vyberieme z hrnca a uložíme na predhriaty podnos. Tekutinu po dusení scedíme a zvyšky pretrieme cez sito. Dáme ešte raz krátko zovrieť a vmiešame ríbezľové želé. Podľa chuti osolíme a okoreníme.
8.
Omáčkou prelejeme mäso a ozdobíme kockami odloženej slaniny. Ako prílohu podávame varené zemiaky alebo zemiakovú kašu. Tento pokrm je možné zmraziť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať