Pridať recept

Srnčie ragú s hubami

ingrediencie

750 g
srnčie mäso
1 ks
cibuľa
1/2 strúčik
cesnaku
75 g
maslo
3 PL
koňak
1/3 PL
tymian
1/2 KL
mletá červená paprika
400 ml
bujón
500 g
huby kuriatka
100 ml
šľahačka
1/2 PL
múka
1 PL
petržlenová vňať
trochu
soľ
trochu
korenie

postup

1.
Srnčie mäso umyjeme a dobre osušíme. Nakrájame na kocky. Osolíme a okoreníme.
 
2.
Cibuľu nasekáme a cesnak rozotrieme.
3.
Maslo rozpálime a mäso na ňom opečieme. Pridáme cibuľu a dobre zamiešame. Koňak nalejeme na mäso. Zapálime a počkáme, kým plameň sám zhasne. Pridáme cesnak, tymián, papriku a dobre zamiešame.
4.
Zalejeme horúcim bujónom a ešte raz prevaríme. Hrniec prikryjeme pokrievkou a necháme 40-50 minút dusiť.
5.
Medzitým očistíme huby. Pridáme ich asi 10 minút pred koncom dusenia. Po ukončenom dusení zložíme pokrývku a necháme ešte 5 minút variť. Pridáme v malej miske zmiešanú múku so šľahačkou a necháme variť ďalších 5 minút. Pridáme v malej miske múku so šľahačkou a necháme variť 5 minút. Posypeme posekanou vňaťou. Podávame s duseným ovocím a zeleninou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať