Srnčie ragú s hubami
nízka
náročnosť
ingrediencie
750
g
srnčie mäso
1
ks
cibuľa
1/2
strúčik
cesnaku
75
g
maslo
3
PL
koňak
1/3
PL
tymian
1/2
KL
mletá červená paprika
400
ml
bujón
500
g
huby kuriatka
100
ml
šľahačka
1/2
PL
múka
1
PL
petržlenová vňať
trochu
soľ
trochu
korenie
postup
1.
Srnčie mäso umyjeme a dobre osušíme. Nakrájame na kocky. Osolíme a okoreníme.
2.
Cibuľu nasekáme a cesnak rozotrieme.
3.
Maslo rozpálime a mäso na ňom opečieme. Pridáme cibuľu a dobre zamiešame. Koňak nalejeme na mäso. Zapálime a počkáme, kým plameň sám zhasne. Pridáme cesnak, tymián, papriku a dobre zamiešame.
4.
Zalejeme horúcim bujónom a ešte raz prevaríme. Hrniec prikryjeme pokrievkou a necháme 40-50 minút dusiť.
5.
Medzitým očistíme huby. Pridáme ich asi 10 minút pred koncom dusenia. Po ukončenom dusení zložíme pokrývku a necháme ešte 5 minút variť. Pridáme v malej miske zmiešanú múku so šľahačkou a necháme variť ďalších 5 minút. Pridáme v malej miske múku so šľahačkou a necháme variť 5 minút. Posypeme posekanou vňaťou. Podávame s duseným ovocím a zeleninou.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.