Pridať recept

Zapekané cannelloni

ingrediencie

Cesto

350 g
múka
4 ks
vajce
trochu
soľ
trochu
olej

Mäsová omáčka

2 ks
cibuľa
4 PL
olivový olej
500 g
mleté hovädzie mäso
1 PL
provensálske bylinky
trochu
soľ
200 ml
víno
1 konzerva
lúpané paradajky

Plnka

1 ks
cibuľa
1 ks
mrkva
1 PL
miešaná zelenina
50 g
maslo
500 g
miešané mleté mäso
100 g
šunka
1 konzerva
šampiňóny
trochu
soľ
trochu
korenie
trochu
muškátový orech
100 ml
biele víno
2 KL
múka
1 konzerva
olúpané paradajky
120 g
strúhaný syr

postup

1.
Z múky, vajca, soli, oleja pripravíme cesto, na tenko ho vyvaľkáme a vystrihujeme obdĺžniky. V silno slanej vode ich asi 3 minúty varíme, necháme ich odkvapkať, pokladieme ich vedľa seba na utierku a necháme vychladnúť.
 
2.
Na prípravu mäsovej omáčky podusíme na kocky pokrájanú cibuľu v horúcom oleji. Mleté mäso opečieme, okoreníme bylinkami a osolíme. Varíme ešte 15 minút s vínom a paradajkami.
3.
Do plnky olúpeme cibuľu a mrkvu, nakrájame ju na drobné kocky a spolu s bylinkami všetko podusíme na horúcom tuku. Pridáme mleté mäso, šunku pokrájame na plátky a posekané huby. Krátko opekáme, okoreníme a zalejeme vínom. Víno necháme takmer všetko vypariť, potom pridáme paradajky.
4.
Náplň spojíme múkou rozmiešanou vo vode. Plnku rozotrieme na cestové obdĺžniky, zvinieme ich do podoby cannerolli a uložíme vedľa seba do vymastenej ohňovzdornej formy.
5.
Na cestovinové rúrky rozdelíme mäsovú omáčku a posypeme ich strúhaným syrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Pečená kukurica
Jedlá sa pečú takmer samé! Vydrží všetko a urobíte v ňom najviac receptov, máte ho doma? Ak nie, ihneď to napravte
Aj vy preferujete recepty s jednoduchou prípravou? Máme pre vás skvelý tip! Zaobstarajte si perfektného...
Varenie cestovín
Nerobíte ich aj vy? Toto je 5 najčastejších chýb, ktoré pri varení cestovín robí každý!
Každý miluje cestoviny. Ich veľkou výhodou je, že sú hotové za pár minút a ich príprava je celkom...
Aké vína podávať k cestovinám?
Viete, ako na to? Šéfkuchári radia, aké vína sa hodia k týmto cestovinovým klasikám
Či už ploché, točené alebo vrúbkované, cestoviny vám v akejkoľvek podobe zabezpečia vynikajúci kulinársky...
Musíte cestoviny prelievať studenou vodou? Raz a navždy to objasníme!
Musíte cestoviny opláchnuť studenou vodou? Raz a navždy to objasníme!
Keď sú cestoviny uvarené, scedíme ich a potom ich zalejeme studenou vodou. Robili to tak už naše mamy a staré...
Pridajte túto surovinu do vody a cestoviny sa už nikdy nerozvaria
Pridajte túto surovinu do vody a cestoviny sa už nikdy nerozvaria
Varenie cestovín je jednou z najjednoduchších úloh v kuchyni. Aj napriek tomu sa však pravdepodobne nenájde...
close up of carbohydrate food
Zemiaky, ryža, cestoviny alebo krúpy? Dietológ raz a navždy vyrieši vašu dilemu
Sú neodmysliteľným doplnkom polievok alebo druhého chodu, ale čo bude najlepšia voľba? Dietológ si vzal...