Pridať recept

Zeleninová torta

ingrediencie

Cesto

250 g
múka
125 g
maslo
1 ks
vajce
1 pohár
kápia

Plnka

150 g
hrach
200 g
varená šunka
150 g
kukurica

Vaječná smotana

125 g
syr
3 ks
vajce
100 g
smotana
trochu
korenie
trochu
soľ

postup

1.
Múku vysypeme na dosku a v strede vyhĺbime jamku. Vajcia, papriku, soľ dáme do jamky. Maslo alebo margarín v kúskoch dáme na kraj jamky a všetko od vonka do vnútra vymiesime na hladké cesto. Zakryté vo fólii odložíme na 30 minút do chladničky.
 
2.
Cesto dáme do vymastenej rozkladacej guľatej formy, posypanej strúhankou.
3.
Hrach uvaríme v trocha osolenej vode. Šunku pokrájame. Hrach, kukuricu a kápiu necháme odkvapkať, zmiešame so šunkou a uložíme do cesta.
4.
Syr postrúhame. Rozhabarkujeme ho s vajcami a smotanou. Túto vaječnú smotanu dochutíme korením a soľou a naložíme na zeleninovú vrstvu. Tortu pečieme 45 minút v rúre pri teplote 175 stupňov.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať