Pridať recept

FOTORECEPT: Hubník - hubový koláč

6
porcií
80
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

7 ks
rožok
7 ks
vajce
hríby
300 ml
mlieko
1 ks
cibuľa
100 g
slanina
kmín
mleté čierne korenie
soľ
petržlenová vňať

postup

1.

Rožky nakrájame, vajcia rozhabarkujeme s mliekom a asi 2/3 vylejeme na rožky, premiešame.

Fotorecept: Hubník - hubový koláč
Fotorecept: Hubník - hubový koláč
Zdroj: evauhlik
 
2.

Na kocky pokrájanú slaninku opražíme, pridáme na drobno pokrájanú cibuľku a očistené, nakrájané a horúcou vodou sparené hríby. Okoreníme, osolíme a podusíme. Stačí 5-10 minút, budeme zapekať. Hubník je výborný aj zo sušených húb - huby zalejeme vriacou vodou, necháme napučať, scedíme a dusíme, dlhšie ako čerstvé. Podusenú zmes pridáme k rožkom

Fotorecept: Hubník - hubový koláč
Fotorecept: Hubník - hubový koláč
Zdroj: evauhlik
3.

pridáme zvyšok vajec a nasekanú petrželku, zamiešame ak je zmes príliš riedka pridáme rožok, ak hustá pridáme vajíčko s mliekom. Necháme aspoň pol hodinu postáť, aby zmes nažila.

Fotorecept: Hubník - hubový koláč
Fotorecept: Hubník - hubový koláč
Zdroj: evauhlik
4.

Zmes preložíme do zapekacej misy, alebo pekáčika a dáme piecť na 180°C asi 45-50 minút.

Fotorecept: Hubník - hubový koláč
Fotorecept: Hubník - hubový koláč
Zdroj: evauhlik
5.

Upečený hubník je vo vnútri šťavnatý a na povrchu má peknú tmavú kôrku.

Fotorecept: Hubník - hubový koláč
Fotorecept: Hubník - hubový koláč
Zdroj: evauhlik
6.

Podávame v zime s čalamádou, alebo kyslou uhorkou a v lete so zeleninovým šalátom. Môžeme ho podávať ako hlavné jedlo aj ako prílohu.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
1.10.2013 12:11 | |
+1 -0
aby som nekrivdila, tento recept je úžasný a až pôjdeme na huby tak určite vyskúšam aj tento recept 8:|
evauhlik
2.10.2013 15:07 | |
+1 -1
vyskúšaj, určite neobaniješ :P
Podobné články
Fotorecept: Hubník - hubový koláč
3 skvelé recepty na voňavé hubové koláče
Boli ste na hubách? A už ste prejedený hubovej polievky, či vysmážaných bedlí? Upečte si chutný hubový koláč.
Quiche so slaninou
Quiche si vás získa
Koláč nemusí byť iba sladký. Quiche je slaný koláč, ktorý pochádza pôvodne z Nemecka. V súčasnej dobe je...
Slávnostné žemľovky
3 slávnostné žemľovky (nielen) na sviatočný deň
Skutočne výnimočné žemľovky, ktoré rozhodne musíte vyskúšať.
Smotanová žemľovka zo sladkého pečiva
Luxusná žemľovka: Vymeňte biele pečivo za vianočku, makovky či croissanty
Pripravte si vynikajúcu žemľovku zo sladkého pečiva a poctivej smotany.
Viete, čo musíte urobiť, aby boli rožky krásne mäkké aj na druhý deň? Iba túto jednoduchú vec za pár minút
Rožky krásne mäkké aj na druhý deň? Stačí urobiť túto jednoduchú vec za pár minút a už nikdy nebudú gumové!
Tip pre každého, kto si chce ráno vychutnať chrumkavé rožky a nechodiť po ne do obchodu každý deň!