Pridať recept

Hovädzí šalát

ingrediencie

1/2 KL
soľ
100 g
reďkovka
350 g
hovädzie stehno
1 PL
olivový olej
1/4 KL
sušená zmes byliniek
2 PL
píniové oriešky
1 PL
svetlý balzamový ocot
4 stonky
vňaťový zeler
125 g
miešaný šalát
1 ks
šalotka

postup

1.
V miske so studenou vodou vmiešame soľ. Pridáme nadrobno nasekanú šalotku aj reďkovku a necháme ich máčať, kým pripravíme steak.
 
2.
Hovädzie mäso umyjeme, nakrájame na hrubšie kúsky a zbavíme tuku. Rozohrejeme panvicu a z oboch strán ho potrieme olivovým olejom, posolíme, posypeme bylinkami a mletým čiernym korením. Steak pečieme 3,5 minúty z každej strany, podľa toho, ako ho chceme prepečený. Mäso odložíme na dosku a necháme chvíľu odpočívať.
3.
Zvyšný olej zmiešame s balzamovým octom a píniovými orieškami. Mäso pokrájame na plátky hrubé asi 5 mm. Šťavu, ktorá nám vytiekla z mäsa pridáme do dressingu.
4.
Cibuľu s reďkovkou necháme odkvapkať od slanej vody, presypeme do veľkej misy a pridáme dressing aj s plátkami mäsa. Všetko jemne premiešame a rozdelíme na 4 taniere.
5.
TIP: Reďkovku môžeme nahradiť jablkom a namiesto miešaného šalátu môžeme použiť fenikel alebo čakanku.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať