Korenisté bobotie
4
porcie
50
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
krajec chleba
2
PL
olivový olej
2
ks
cibuľa
500
g
mleté jahňacie mäso
1
PL
štipľavé kari korenie
3
PL
magové čatní
1
PL
hrozienka
štipiek
soľ
trochu
citrónová šťava
200
ml
mlieko
postup
1.
Hrubší krajec chleba namočíme v mlieku a mlieko vytlačíme (budeme ho potrebovať). Medzitým si na oleji opražíme nasekanú cibuľu, pridáme mleté jahňacie mäso a pražíme dohneda asi 5 minút. Vmiešame potrhaný krajec chleba, kari korenie, magové čatní, hrozienka, soľ a citrónovú šťavu. Zmes dôkladne premiešame a dusíme 15 minút. Medzitým si predhrejeme rúru na 200°C.
2.
Zmes vysypeme do ohňovzdornej misy a prelejeme odloženým mliekom zmiešaným s vajíčkom. Pečieme v rúre pri teplote 180°C približne 30 minút dozlatista.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.