Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Fotorecept: Slnečnicový koláč s kokosom

kucharka26
kucharka26
5
porcií
50
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

200 g
slnečnicové semienko
5 PL
karob
2 dl
voda
1 KL
škorica
3 PL
trstinový cukor
2 ks
vajce
1/2 balíčkov
kypriaci prášok do pečiva
100 g
ovsené vločky
1 PL
vanilková esencia

Kokosová plnka

250 ml
sójové mlieko
1 šálka
kokos
1 balíček
vanilkový cukor

postup

1.
Slnečnicové semienka (nesolené) vložíme do mixéra a rozmixujeme na hladkú kašu. Trvá to zhruba 2 min., pokým semienka začnú uvoľňovať tuk.
2.
K rozmixovaným semienkam pridáme karob, škoricu, cukor a vodu.
4.
K ovseným vločkám pridáme prášok do pečiva, premiešame a zľahka pridáme k umixovanej zmesi.
5.
Formu na srnčí chrbát nemusíme mazať tukom, v semienkach je dosť tuku (ale toho zdravého :-). Cesto preložíme do formy a pečieme pri teplote 180 stupňov 20 min.
6.
Z mlieka, vanilkového cukru a kokosu uvaríme hustú kašu, ktorú natrieme na koláč po 20 min. pečenia. Vložíme opäť do rúry a dopečieme ďalších 20 min. pri rovnakej teplote.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
simca401
5.12.2013 11:43 | |
+0 -1
A môžem použiť namiesto sojoveho mlieka , normalne obycajne nizkotucne mlieko?
dorisa
28.10.2013 12:04 | |
+4 -0
teraz ma napadlo,,ja by som pridala sódu bikarbonu, nie kypriaci prášok...keď je už koláčik taký zdravý (y)
dorisa
28.10.2013 11:20 | |
+1 -0
Krásny zdravý koláčik,už som si ho uložila, ďakujem :P
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
melon krajanie
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Máte radi sladký vodový melón? Poradíme vám ako ho nakrájať na kocky bez zbytočnej špiny a odpadu.
Grilované steaky
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Relax v slnkom zaliatej prírode, príjemné chvíle s rodinou či zábava s priateľmi a k tomu fantastická šťavnatá, voňavá,...
Foodtruck
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
O tom, že zdravá strava môže byť zároveň aj chutná, sa presvedčili návštevníci obľúbeného júnového maratónu chutí –...