Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Slnečnicový koláč s kokosom

kucharka26
kucharka26
5
porcií
50
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

200 g
slnečnicové semienko
5 PL
karob
2 dl
voda
1 KL
škorica
3 PL
trstinový cukor
2 ks
vajce
1/2 balíčkov
kypriaci prášok do pečiva
100 g
ovsené vločky
1 PL
vanilková esencia

Kokosová plnka

250 ml
sójové mlieko
1 šálka
kokos
1 balíček
vanilkový cukor

postup

1.
Slnečnicové semienka (nesolené) vložíme do mixéra a rozmixujeme na hladkú kašu. Trvá to zhruba 2 min., pokým semienka začnú uvoľňovať tuk.
2.
K rozmixovaným semienkam pridáme karob, škoricu, cukor a vodu.
4.
K ovseným vločkám pridáme prášok do pečiva, premiešame a zľahka pridáme k umixovanej zmesi.
5.
Formu na srnčí chrbát nemusíme mazať tukom, v semienkach je dosť tuku (ale toho zdravého :-). Cesto preložíme do formy a pečieme pri teplote 180 stupňov 20 min.
6.
Z mlieka, vanilkového cukru a kokosu uvaríme hustú kašu, ktorú natrieme na koláč po 20 min. pečenia. Vložíme opäť do rúry a dopečieme ďalších 20 min. pri rovnakej teplote.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
simca401
5.12.2013 11:43 | |
+0 -1
A môžem použiť namiesto sojoveho mlieka , normalne obycajne nizkotucne mlieko?
dorisa
28.10.2013 12:04 | |
+4 -0
teraz ma napadlo,,ja by som pridala sódu bikarbonu, nie kypriaci prášok...keď je už koláčik taký zdravý (y)
dorisa
28.10.2013 11:20 | |
+1 -0
Krásny zdravý koláčik,už som si ho uložila, ďakujem :P
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Rýchly obed s quinoa
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Quinoa pochádza z Južnej Ameriky. Na Slovensko sa dováža z Peru aj Bolívie, pestujú ju aj v Kolumbii či Ekvádore. V...
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia v cestovinách, alebo...