Pridať recept

Krevetové ražniči

ingrediencie

20 ks
krevety
200 g
losos
1 ks
oranžová paprika
4 ks
zemiaky
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie

Marináda

1 strúčik
cesnaku
1 ks
cibuľa
1 KL
bazalka
1 KL
kôpor
1 ks
citrón
50 ml
olej
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie

postup

1.
Zemiaky poriadne umyjeme, rozkrojíme napoly a predvaríme v slanej vode. Potom ich zabalíme do alobalu a ugrilujeme. Ešte horúce ich posypeme soľou a pokvapkáme olejom.
 
2.
Krevety umyjeme a očistíme, lososa a papriku nakrájame na menšie kúsky. Na špajdle alebo grilovacie ihly napichujeme krevety, lososa a papriku. Tieto pripravené ihly potrieme marinádou a grilujeme ich asi 5 minút z každej strany. Počas grilovania ich môžeme potrieť zvyšnou marinádou.
3.
Marinádu si pripravíme z prelisovaného cesnaku, nasekanej cibule, bazalky a kôpru, citrónovej šťavy, olivového oleja, soli a mletého čierneho korenia.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať