Pridať recept

Králik na dubákoch, FOTORECEPT

6
porcií
90
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

králik
2 ks
cibuľa
cesnaku
dubáky
údená slanina
soľ
celá rasca
drvená rasca
mleté čierne korenie

postup

Delikátny a aromatický obed. 

1.

Cibuľu nakrájame na mesiačiky, očistené menšie dubáčiky prekrojíme na polovicu, alebo na štvrťky a navrstvíme do vhodného pekáča. Časť dubákov si odložíme. Pridáme 3-4 strúčky cesnaku.

Fotorecept: Králik na dubákoch
Fotorecept: Králik na dubákoch
Zdroj: evauhlik
 
2.

Králika naporcujeme, preložíme obyčajnou údenou slaninkou, osolíme, okmínujeme, okoreníme a uložíme na vrstvu dubákov. Pokvapkáme olejom, podlejeme vodou (takmer zalejeme) a dáme do vyhriatej rúry dusiť na 200°C asi na 60 - 80 minút. Všetko záleží od veľkosti králika aj od nádoby.

Fotorecept: Králik na dubákoch
Fotorecept: Králik na dubákoch
Zdroj: evauhlik
3.

Keď je mäso upečené, králika vyberieme, ak treba dolejeme vodu, pridáme dubáky ktoré sme si na začiatku odložili, povaríme, ochutíme, prípadne zahustíme lyžicou múky rozhabarkovanou v studenej vode

Fotorecept: Králik na dubákoch
Fotorecept: Králik na dubákoch
Zdroj: evauhlik
4.

upečené mäso vložíme naspäť, prehrejeme... podávame s uvarenými zemiakmi a zeleninovým šalátom...

Fotorecept: Králik na dubákoch
Fotorecept: Králik na dubákoch
Zdroj: evauhlik
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Sezóna už začala: Obsahujú veľa vody, majú málo kalórií ale pozor! Toto je veľmi častá chyba pri zbieraní
Sezóna už začala: Obsahujú veľa vody, majú málo kalórií, ale pozor! Toto je veľmi častá chyba pri zbieraní húb, lesníci varujú!
Nič nevonia tak krásne ako čerstvo nazbierané huby, ktoré priam lákajú na prípravu aromatických delikates. Aby...
Týchto 5 chýb robíme pri príprave húb
Už nikdy nebudú mäkké ani mdlé! Pri príprave húb si dávajte pozor na tieto CHYBY, robí ich každý!
Kvôli nesprávnej príprave húb sa často pripravíme o vynikajúci chuťový zážitok. Poradíme vám, ako...
Čo robiť, ak sú huby horké? Stačí použiť túto lacnú zabudnutu metódu, vďaka ktorej huby nikdy nezhorknú!
Čo robiť, ak sú huby horké? Stačí použiť túto lacnú zabudnutú metódu, vďaka ktorej huby nikdy nezhorknú!
Čo môžete urobiť, aby vaše huby neboli horké? Vyskúšajte tento babičkin trik!
Dubáky: Viete kedy a kde treba hľadať, ako ich najlepšie spracovať
Dubáky: Viete kedy a kde treba hľadať, ako ich najlepšie spracovať a aké delikatesy z nich pripraviť?
Hubári už opäť nešetria nadšením. Po roku je späť hubárska sezóna a s ňou aj plné košíky dubákov. Po...
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Mnohí z nás sa vyhýbajú balenému mäsu a kupujú ho radšej na pultoch či v mäsiarstvach. Takto je to...
Viete, na čo sa používa podložka v balenom mäse?
Viete, na čo slúži podložka v balenom mäse?
Mäso balené v plastových nádobách sa najčastejšie ukladá na špeciálnu bielu podložku. Prečo ju výrobca...