Pridať recept

Domáci kečup s cviklou

ingrediencie

1 kg
zrelé paradajky
1/2 kg
jablko
1/4 kg
cibuľa
1 ks
cvikla
6 strúčikov
cesnaku
200 g
kryštálový cukor
100 ml
ocot
6 KL
soľ
1/2 KL
mleté čierne korenie
1 KL
mletá červená sladká paprika
1,5 KL
mletá červená pálivá paprika
6 ks
celé čierne korenie
6 ks
bobkový list
podľa chuti
feferónka
4 ks
klinčeky
6 ks
celé nové korenie

postup

Extra hustý a super chutný domáci kečup. 

1.

Paradajky, cibuľu, cesnak, umyté jablká aj so šupkou pokrájať /jadrovník vykrojiť/, cviklu postrúhať na väčších slzičkách na strúhadle. Pridáme koreniny a varíme spolu 1 hodinu. 

 
2.

Prepasírujeme, necháme vychladnúť. Dáme do čistých menších pohárov, viečkom dobre uzavrieme a sterilizujeme pri teplote 100°C, 30 minút.

3.

Je super hustý a má výbornú chuť.

4.

Môžeme ho pripraviť aj ako sladkú verziu bez feferónky a pálivej papriky.

5.

Ja som varila z 5 kg paradajok. Z tejto dávky bolo 22 menších, asi 3 dcl pohárov. Zvyknem ho nechať vychladnúť v hrnci, kde sa sterilizuje.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
AEG recept
Šalát z červenej repy s čakankou a kozím syrom
Červená repa skombinovaná s kozím syrom je obľúbená klasika. Na osvieženie pridajte čakanku a syr obaľte...
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.
Plastic container with tomato ketchup sauce with raw tomatoes on kitchen stone background.
Aj vy dávate kečup do chladničky? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Kečup a horčica sú potraviny, ktoré v lete používame veľmi často. Veď čo by to bolo za grilovačku...
Ako uchovať paradajky na zimu?
Ako uchovať paradajky na zimu? Inšpirujte sa týmito receptami na domáci kečup, pretlak, omáčku i šalát
Vôňa paradajok nám pripomína slnečné leto, keď sme si pochutnávali na rôznych šalátoch a pochúťkach...
Domáci kečup bez konzervantov, s minimom soli a cukru
Pripravte si domáci kečup z čerstvých paradajok: Bez konzervantov, s minimom soli a cukru
Každý, kto ochutnal domáce produkty z vlastnoručne dopestovaných alebo farmárskych paradajok vie, že ich chuť...