Pridať recept

Treska v citrónovej omáčke

ingrediencie

4 plátky
filé z tresky
2 PL
maslo
1 ks
cibuľa
1 ks
bobkový list
4 ks
borievka
4 ks
klinčeky
1/2 liter
mäsový vývar
3 PL
ovocný ocot
30 g
maslo
30 g
hladká múka
1 šálka
sladká smotana
podľa chuti
soľ
trochu
mleté čierne korenie
trochu
cukor
4 ks
vaječný žĺtok
1/2 šálka
citrónová šťava

postup

1.
Na rozpustenom masle opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, borievky, klinček. Potom zalejeme vývarom a okyslíme octom. Privedieme do varu a pridáme k tomu plátky tresky. Varíme asi 10 minút.
 
2.
Potom plátky vyberieme, šťavu precedíme a zašľaháme do nej maslo vymiešané s múkou. Prilejeme smotanu, osolíme, okoreníme a ocukríme.
3.
Žĺtky vymiešame s citrónovu šťavou a zahustíme nimi omáčku. Potom hneď dáme preč z ohňa. Do omáčky vložíme plátky filé, zohrejeme a hneď podávame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať