Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Špagetový koláč

evauhlik
evauhlik
8
porcií
70
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

1 balíček
špagety
2 tégliky
kyslá smotana
3 ks
vajce
4 strúčiky
cesnak
čerstvý špenát
sterilizované šampiňóny
paradajka
syr tvrdý
soľ
mleté čierne korenie
čerstvé bylinky

postup

1.
Špagety uvaríme, scedíme a dáme do misy. Pridáme kyslú smotanu, vajcia, pretlačený cesnak a za hrsť nastrúhaného tvrdého syra, osolíme, okoreníme.
2.
Premiešame a jednu tretinu špagiet navrstvíme do vhodnej formy. Ja som použila tortovú formu a vystlala som ju papierom na pečenie.
3.
Čerstvý špenát sparíme, odstránime hrubšie stonky a navrstvíme na špagety. Osolíme, okoreníme a zasypeme strúhaným syrom.
4.
Do zbytku špagiet pridáme šampiňóny a čerstvé bylinky, napr. kmín, bazalku, petržlenovú vňať. Zamiešame a navrstvíme do formy, dobre poutláčame a dáme piecť na 180°C asi 45 minút zakryté alobalom.
5.
Po upečení vrch koláča ozdobíme ošúpanými, na mesiačiky nakrájanými paradajkami, posypeme syrom a dáme zapiecť.
6.
necháme mierne vychladnúť, vyberieme z formy a nakrájame. Podávame teplý alebo studený, ako slaný koláč ale aj ako prílohu k mäsu napr. pri grilovaní....

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
zuna7
23.7.2015 02:01 | |
+1 -0
Vyzerá to krásne, esteticky, aj chutne, i keď ja by som rajčiny nešúpala. A súhlôas s Evauhlik, je skutočne ***na tvrdiť, že s inou cestovinou by bolo OK. Je TO len a len podpichovanie, sprostá závisť, úbohosť, vidím, že Z***ov je tu aj tu niekoľko, nielen na ostatných prtáloch, najmä na JEDNOM istom. Ako chuť a aj vizáž tohto jedla ovplyvní tvar suroviny? BLBOSŤ! Dokonca ani jej trochu iné zloženie, čiže ak by šlo o graham cedtovinu, nie. Ľudskí HLÚPOSŤ a z nej prameniaca ZÁVISŤ sú nekonečné. TU sa TO opäť potvrdilo. Recepis je fajn, ukladám si ho a budem odporúčať, robiť reklamu. A aj upozorňovať na TOHOTO tu intelichentného Diskutéra, jktorý potrebuje liečiť svoje komplexy z neschopnosti niečo vkusné vytvoriť.
dadkadodko
20.7.2015 12:47 | |
+1 -0
(y) výborný nápad...dakujem za inšpiráciu...rajčiny obmením kedže ich nelúbim, napríklad za cuketu,ale ako nápad je to super....a ja určite použijem špagety...:)
zuna7
11.6.2014 22:00 | |
+0 -0
:! x 7§
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia v cestovinách, alebo...
Domáce sushi
Japonská klasika - Sushi!
Japonská klasika - Sushi!
Sushi je jedlo, ktoré ponúka množstvo variácií, farebných kombinácii a je založené na tom, že chute surovín sa...