Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Špagetový koláč

evauhlik
evauhlik
8
porcií
70
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

1 balíček
špagety
2 tégliky
kyslá smotana
3 ks
vajce
4 strúčiky
cesnak
čerstvý špenát
sterilizované šampiňóny
paradajka
syr tvrdý
soľ
mleté čierne korenie
čerstvé bylinky

postup

1.
Špagety uvaríme, scedíme a dáme do misy. Pridáme kyslú smotanu, vajcia, pretlačený cesnak a za hrsť nastrúhaného tvrdého syra, osolíme, okoreníme.
2.
Premiešame a jednu tretinu špagiet navrstvíme do vhodnej formy. Ja som použila tortovú formu a vystlala som ju papierom na pečenie.
3.
Čerstvý špenát sparíme, odstránime hrubšie stonky a navrstvíme na špagety. Osolíme, okoreníme a zasypeme strúhaným syrom.
4.
Do zbytku špagiet pridáme šampiňóny a čerstvé bylinky, napr. kmín, bazalku, petržlenovú vňať. Zamiešame a navrstvíme do formy, dobre poutláčame a dáme piecť na 180°C asi 45 minút zakryté alobalom.
5.
Po upečení vrch koláča ozdobíme ošúpanými, na mesiačiky nakrájanými paradajkami, posypeme syrom a dáme zapiecť.
6.
necháme mierne vychladnúť, vyberieme z formy a nakrájame. Podávame teplý alebo studený, ako slaný koláč ale aj ako prílohu k mäsu napr. pri grilovaní....

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
zuna7
23.7.2015 02:01 | |
+1 -0
Vyzerá to krásne, esteticky, aj chutne, i keď ja by som rajčiny nešúpala. A súhlôas s Evauhlik, je skutočne ***na tvrdiť, že s inou cestovinou by bolo OK. Je TO len a len podpichovanie, sprostá závisť, úbohosť, vidím, že Z***ov je tu aj tu niekoľko, nielen na ostatných prtáloch, najmä na JEDNOM istom. Ako chuť a aj vizáž tohto jedla ovplyvní tvar suroviny? BLBOSŤ! Dokonca ani jej trochu iné zloženie, čiže ak by šlo o graham cedtovinu, nie. Ľudskí HLÚPOSŤ a z nej prameniaca ZÁVISŤ sú nekonečné. TU sa TO opäť potvrdilo. Recepis je fajn, ukladám si ho a budem odporúčať, robiť reklamu. A aj upozorňovať na TOHOTO tu intelichentného Diskutéra, jktorý potrebuje liečiť svoje komplexy z neschopnosti niečo vkusné vytvoriť.
dadkadodko
20.7.2015 12:47 | |
+1 -0
(y) výborný nápad...dakujem za inšpiráciu...rajčiny obmením kedže ich nelúbim, napríklad za cuketu,ale ako nápad je to super....a ja určite použijem špagety...:)
zuna7
11.6.2014 22:00 | |
+0 -0
:! x 7§
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
pasta fresca
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Sofia Loren povedala, že je taká krásna vďaka jej milovaným špagetám. Kyprá, veselá, neskutočne ženská aj vo svojom ,...
Vajíčková nátierka s majonézou
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Ak si neviete predstaviť ráno bez praženice, omelety alebo vajíčka uvareného natvrdo, tak ste na správnej adrese. No...
Šípkový čaj s medom
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Počas jesenných prechádzok neraz natrafíte na ker posiaty šípkami, no nevenujete mu žiadnu pozornosť. To je veľká...