FOTORECEPT: Východniarsky zemiakový šalát
nízka
náročnosť
ingrediencie
2,5
kg
zemiaky
3
ks
vajce
500
ml
tatárska omáčka
4
ks
kyslá uhorka
3
ks
zaváraná kápia
1
ks
cibuľa
1
dl
šťava z uhoriek
soľ
mleté čierne korenie
kurací vývar
postup
1.
Zemiaky uvaríme v šupke a potom ich očistíme a pretlačíme sytkom.
2.
Do misy tiež pretlačíme vajcia uvarené na tvrdo.
3.
Uhorky, kápiu a cibuľu nakrájame na drobné kocky. Pridáme všetko do misy.
4.
Pridáme tatársku omáčku a poriadne šalát premiešame. Ja v tomto prípade nikdy nepoužívam varešku (mamka ma učila, že najlepšie šalát premiešam rukami a mala pravdu :)
5.
Na koniec pridáme 1 dl šťavy z uhoriek a podľa chuti ešte dochutíme soľou alebo mletým čiernym korením. Necháme odležať v chladničke najlepšie do druhého dňa.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.