Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Paradajková drť na pizzu

eruska25
eruska25
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

paradajka
soľ
cesnak
mleté čierne korenie
bazalka
oregano
tymian

postup

1.
Najlepšie sú mäsité odrody. Paradajky ošúpeme. Ak sú veľmi vodové, vodovú časť so semienkami vyrežeme, to len preto, aby sme mali dokonalú drť. Nakrájame na kúsky.
2.
Dáme variť. Šupky a šťavu nevyhodíme, môžeme si uvariť pretlak.
3.
Keď sú paradajky rozvarené, rozmixujeme ich. Pridáme pretlačený cesnak, na kilo paradajok dáme 6 strúčikov. Odparujeme, podľa chuti osolíme, okoreníme, pridáme bylinky, čerstvé alebo sušené. Tá vôňa je fantastická. Plníme do menších pohárov, sterilizujeme 20 minút.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Vajíčková nátierka s majonézou
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Ak si neviete predstaviť ráno bez praženice, omelety alebo vajíčka uvareného natvrdo, tak ste na správnej adrese. No...
Šípkový čaj s medom
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Počas jesenných prechádzok neraz natrafíte na ker posiaty šípkami, no nevenujete mu žiadnu pozornosť. To je veľká...
vajce
Poznáte označenie vajíčok?
Poznáte označenie vajíčok?
Podľa akosti sa vajíčka rozdeľujú do dvoch tried, pre maloobchodný predaj sú určené iba čerstvé vajcia s označením A,...