Pridať recept

FOTORECEPT: Domáce maslo

ingrediencie

400 ml
smotana na šľahanie

postup

1.
Dve 30-33% smotany na šľahanie šľaháme, šľaháme, šľaháme... :)
Fotorecept: Domáce maslo
Fotorecept: Domáce maslo
Zdroj: Vendelincok
 
2.
Najskôr máme tuhú šľahačku.
Fotorecept: Domáce maslo
Fotorecept: Domáce maslo
Zdroj: Vendelincok
3.
Postupne sa nám začne šľahačka hrudkovatieť - začína sa oddeľovať maslo a cmar.
Fotorecept: Domáce maslo
Fotorecept: Domáce maslo
Zdroj: Vendelincok
4.
Oddelené maslo a cmar. Celý proces trvá cca 10-12 minút.
Fotorecept: Domáce maslo
Fotorecept: Domáce maslo
Zdroj: Vendelincok
5.
Hrniec vystelieme utierkou a zlejeme, vytlačíme cmar, čo najpoctivejšie. Maslo vytvarujeme do požadovaného tvaru a dáme do chladničky :)
Fotorecept: Domáce maslo
Fotorecept: Domáce maslo
Zdroj: Vendelincok
Fotorecept: Domáce maslo
Fotorecept: Domáce maslo
Zdroj: Vendelincok
Fotorecept: Domáce maslo
Fotorecept: Domáce maslo
Zdroj: Vendelincok
Fotorecept: Domáce maslo
Fotorecept: Domáce maslo
Zdroj: Vendelincok
6.
Z dvoch 200ml smotán mi vyšlo cca 130g masielka a 2dcl cmaru. Cmar vypite alebo použite do kysnutého cesta :)
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
rossi150
22.10.2017 17:22 | |
+9 -0
Mňam!!! :) Dnes som urobila, neskutočne chutí. Netušila som, že je to tak ľahké :)
Anonymný nick
3.11.2015 11:52 | |
+6 -10
Kedysi som u babky takéto masielko jedával,ale bolo domáce mliečko ! Neviem aké bude s kupovanej šľahačky ??? Uvidíme .
Anonymný nick
10.10.2013 12:28 | |
+91 -4
aj ja si robím domáce maslo ,ale z domácej smotany od našej kravy.Takému maslo sa nič nevyrovná je to naozajstná pochúťka.
Anonymný nick
4.11.2013 12:07 | |
+21 -2
Nuž boli časy ked som tiež robievala s domácej smotany masielko to bola lahôdka lenže vtedy sme si neuvedomovali čo to je mať vlastné mlieko tvaroh maslo a pod. Je to nenavratne preč.
Podobné články
Ako si urobiť domáce maslo?
Je to také jednoduché! Pripravte si domáce maslo z nepasterizovaného mlieka
Vyrobiť domáce maslo je veľmi jednoduché, napriek tomu na to často zabúdame. Postačí vám na to kvalitné...
Ghi maslo: Zdravšia verzia klasického masla, ktorú si jednoducho pripravíte doma
Ghi maslo: Zdravšia verzia klasického masla, ktorú si jednoducho pripravíte doma
Klasické maslo pozná každý z nás, ale ghee (ghi, ghí) už menej ľudí. Ak vás však zaujíma zdravá výživa,...
Maslo
Viete ako skladovať maslo mimo chladničky? Takto budete mať poruke vždy krásne roztierateľné maslo
Koľko krát ste už pred pečením či prípravou raňajkovej nátierky zabudli vytiahnuť maslo z chladničky?
Ingrediencie na vianočné pečenie
Už žiadne suché ani drobivé cesto! Tieto RADY zachránia vaše vianočné pečenie, kedy použiť maslo, olej, masť či margarín?
Tuky nemôžu chýbať v žiadnom koláči, reze, torte či dezerte. Pri pečení sú nevyhnutné ako nástroj...
Toto by vám nikdy nenapadlo! Maslo mäkké behom pár sekúnd? Šikovný trik musíte poznať
Toto by vám nikdy nenapadlo! Maslo mäkké behom pár sekúnd? Šikovný trik musíte poznať
Žiadne čakanie, žiadna mikrovlnná rúra. Vďaka tomuto triku je ľadové maslo mäkké za krátky čas!
Maslo z chladničky bude vždy pripravené na natretie, ak urobíte túto vec!
Maslo z chladničky bude vždy pripravené na natretie, ak urobíte túto vec!
Maslo z chladničky je tvrdé a ťažko sa natiera na chlieb. Na správnu konzistenciu sa zmení až približne po pol...