Pridať recept

Bravčové mäso v slanine

ingrediencie

400 g
bravčové karé
soľ
grilovacie korenie
mleté čierne korenie
anglická slanina
1 strúčik
cesnaku
olej

postup

1.
Bravčové karé pokrájame na hrubšie podlhovasté kúsky, potrieme prelisovaným cesnakom, osolíme a okoreníme koreniami.
 
2.
Každý kúsok mäsa obalíme do plátku anglickej slaniny. Mäso spojíme grilovacou ihlou alebo špajdľou a prudko opečieme na rozpálenom oleji.
3.
Potom mäso uložíme do vymastenej zapekacej misy, podlejeme výpekom alebo vodou, prikryjeme a zapečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 °C.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Bravcove maso
Bravčové mäso, jeho časti a využitie
Tento druh zaraďujeme do červeného mäsa. Je veľmi výživné, pretože obsahuje plnohodnotné bielkoviny,vitamíny...
Bravcove maso
Bravčové mäso
Mäso kupujte vždy čerstvé, pretože na mrazenom poriadne nevidíte v akom je stave. Ak je mäso kvalitne vyrezané...
Bezstarostné varenie: Jedlá z pliecka do jedného pekáča
Bezstarostné varenie: Jedlá z bravčového pliecka do jedného pekáča
Takéto varenie sa vám bude nepochybne páčiť. Stačí vám nakrájať všetky suroviny, zamiešať v plechu...
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Mnohí z nás sa vyhýbajú balenému mäsu a kupujú ho radšej na pultoch či v mäsiarstvach. Takto je to...
Viete, na čo sa používa podložka v balenom mäse?
Viete, na čo slúži podložka v balenom mäse?
Mäso balené v plastových nádobách sa najčastejšie ukladá na špeciálnu bielu podložku. Prečo ju výrobca...