Pridať recept

Ostriež na bielom víne

ingrediencie

4 ks
morský ostriež
1/4 liter
biele víno
1/2 KL
voda
1/2 šálka
ovocný ocot
1 ks
cibuľa
2 ks
bobkový list
1 ČL
soľ
1 ks
citrón
1/2 zväzok
medovka
trochu
klinčeky
trochu
maslo

postup

1.
Do hrnca nalejeme víno, vodu, ocot a privedieme do varu.
 
2.
Do očistenej cibule napicháme klinčeky. Dáme ju do hrnca, spolu s bobkovým listom, soľou, rozpoleným citrónom a medovkou. Tento nálev varíme 5 minút.
3.
Potom do neho vložíme celé ryby a varíme ďalej 15 minút. Po uvarení rybu ozdobíme plátkami citróna a môžeme poliať roztopeným maslom. Vhodnou prílohou je aj dusená zelenina.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať