Ostriež na bielom víne
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
4
ks
morský ostriež
1/4
liter
biele víno
1/2
KL
voda
1/2
šálka
ovocný ocot
1
ks
cibuľa
2
ks
bobkový list
1
ČL
soľ
1
ks
citrón
1/2
zväzok
medovka
trochu
klinčeky
trochu
maslo
postup
1.
Do hrnca nalejeme víno, vodu, ocot a privedieme do varu.
2.
Do očistenej cibule napicháme klinčeky. Dáme ju do hrnca, spolu s bobkovým listom, soľou, rozpoleným citrónom a medovkou. Tento nálev varíme 5 minút.
3.
Potom do neho vložíme celé ryby a varíme ďalej 15 minút. Po uvarení rybu ozdobíme plátkami citróna a môžeme poliať roztopeným maslom. Vhodnou prílohou je aj dusená zelenina.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.