Lahodné baklažány
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
ks
baklažán
1/2
šálka
olivový olej
2
ks
cibuľa
2
strúčiky
cesnaku
100
g
šunka
1
konzerva
olúpané paradajky
1/2
šálka
strúhanka
1
zväzok
petržlenová vňať
1/2
ČL
soľ
trochu
mleté čierne korenie
1,5
šálky
nastrúhaný syr
postup
1.
Baklažány rozrežeme na polovicu a sparíme vo vriacej osolenej vode 5 minút.
2.
Medzitým na rozpálenom oleji opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu a posekaný cesnak. Pridáme k nim na kocky nakrájanú šunku a opražíme.
3.
Potom pridáme pokrájané paradajky a uvaríme omáčku. Po uvarení do nej zamiešame strúhanku, posekanú petržlenovú vňať. Podľa chuti osolíme, okoreníme.
4.
Pripravenú plnku rozdelíme na baklažány, posypeme syrom a dáme zapiecť do rúry.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.