Pridať recept

Fazuľová polievka z Oravy

6
porcií
105
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

200 g
suchá fazuľa
400 g
zemiaky
1 ks
pikantná klobása
250 ml
sladká smotana
30 g
hladká múka
1 ks
cibuľa
2 ks
bobkový list
trochu
ocot
trochu
cukor
štipiek
soľ

postup

1.
Fazuľu umyjeme a namočíme do studenej vody deň vopred. V tej istej vode ju budeme aj variť spolu s cibuľou a bobkovým listom.
 
2.
Keď je fazuľa takmer mäkká, pridáme očistené a na kocky nakrájané zemiaky, klobásku, osolíme, poprášime múkou a dovaríme domäkka. Ku koncu primiešame sladkú smotanu, ochutíme trochou octu a cukrom. Klobásku vyberieme a nakrájame na kolieska. Fazuľovú polievku podávame horúcu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať