Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Paprika plnená krúpovou tofu plnkou

vacica
vacica
8
porcií
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

8 ks
paprika
1 pohár
krúpy
1 ks
chilli tofu syr
1 ks
cibuľa
1 konzerva
lečo
2 KL
soľ
2 KL
chilli

Omáčka

5 PL
olej
3 PL
múka
500 ml
zeleninový vývar
1 PL
ocot
2 KL
soľ
1 PL
med
5 ks
klinčeky

postup

1.
Krúpy premyjeme a dáme variť do osolenej vody. Varíme do vtedy, kým budú krúpy polomäkké.
2.
Medzitým si na oleji speníme nakrájanú cibuľku. Pridáme konzervu leča a všetko spolu dusíme 5 minút. Potom pridáme polouvarené krúpy.
3.
Zmes osolíme a pridáme chilli korenie podľa chuti (ja som dala 2 KL).
4.
Tofu syr nakrájame na malé kúsky a pridáme do zmesy. Premiešame a necháme vychladnúť.
5.
Urobíme si omáčku: Na oleji speníme múku a všetko zalejeme vývarom.
6.
Pridáme konzervu roztlačených rajčín necháme zovrieť.
7.
Potom omáčku rozmixujeme a dochutíme octom, soľou a medom. Pridáme 5 ks klinčekov.
9.
Vložíme ich do omáčky a varíme 40 minút na slabom ohni pod pokrievkou.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Rýchly obed s quinoa
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Quinoa pochádza z Južnej Ameriky. Na Slovensko sa dováža z Peru aj Bolívie, pestujú ju aj v Kolumbii či Ekvádore. V...
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia v cestovinách, alebo...