Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Fotorecept: Kuracie rezne pečené so šošovicovou prílohou

vybusna
vybusna
2
porcie
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

2 ks
vykostené kuracie stehná
2 PL
olej
2 ks
malá mrkva
1 ks
maly petrzlen
1/2 ks
malý kaleráb
1 ks
malá cibuľa
jemna struhanka na obalenie
sol, cerstve mlete korenie, mleta sladka paprika

Sosovicova priloha

80 g
tmava sosovica
1 ČL
med
1 PL
balzamikový ocot
1 ČL
červený ocot
1/2 ČL
soľ
orech masla lyzicka olej

postup

1.
Sosovicu preplachneme a dame varit do vody. Ked zacne vriet, pridame sol, prikryjeme a varime 20 minut. Sosovica je polomakka, nechame ju odkvapkat. Rezne pokropime olejom a votrieme koreniny do koze a masa. Nakoniec stehna obalime v jemnej struhanke.
2.
Na panvici rozohrejeme olej a kuracie rezne dobre opecieme z obidvoch stran do zlata a prelozime ich do pekacika. Zeleninu ocistime a nakrajame na drobne kusky. Do vypeku vlozime cibulu, mrkvu, kalerabove hranolky a petrzlen. Zeleninu posolime a posypeme cerstvym mletym korenim..dobre poprazime, podlejeme horucou vodou
3.
Rezne prikryjeme a dame piect do vyhriatej rury na 30 minut.
4.
Kym sa maso pecie, urobime si sosovicovu prilohu. Na panvici rozohrejeme maslo + olej, pridame med, balzamicovy a ovocny ocot. Vsetko prehrejme a pridame predvarenu sosovicu. Ochutena sosovica by mala byt lahko pikantna po mede a octe, vychutnavajte si ju podla seba. Ja napr. davam o nieco viac octu. Po 30 minutach pecenia, vyberieme pekacik, rezne nadvihneme a na spodok, ku zelenine pridame sosovicu aj s omackou.
6.
Vratime naspat kuracie rezne a nechame piect na dalsich 30 minut. Nejakych 15 minut pred koncom som alobal odstranila aby boli rezniky chrumkave.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
melon krajanie
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Máte radi sladký vodový melón? Poradíme vám ako ho nakrájať na kocky bez zbytočnej špiny a odpadu.
Grilované steaky
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Relax v slnkom zaliatej prírode, príjemné chvíle s rodinou či zábava s priateľmi a k tomu fantastická šťavnatá, voňavá,...
Foodtruck
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
O tom, že zdravá strava môže byť zároveň aj chutná, sa presvedčili návštevníci obľúbeného júnového maratónu chutí –...