Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Kuracie rezne pečené so šošovicovou prílohou

vybusna
vybusna
2
porcie
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

2 ks
vykostené kuracie stehná
2 PL
olej
2 ks
malá mrkva
1 ks
maly petrzlen
1/2 ks
malý kaleráb
1 ks
malá cibuľa
jemna struhanka na obalenie
sol, cerstve mlete korenie, mleta sladka paprika

Sosovicova priloha

80 g
tmava sosovica
1 ČL
med
1 PL
balzamikový ocot
1 ČL
červený ocot
1/2 ČL
soľ
orech masla lyzicka olej

postup

1.
Sosovicu preplachneme a dame varit do vody. Ked zacne vriet, pridame sol, prikryjeme a varime 20 minut. Sosovica je polomakka, nechame ju odkvapkat. Rezne pokropime olejom a votrieme koreniny do koze a masa. Nakoniec stehna obalime v jemnej struhanke.
2.
Na panvici rozohrejeme olej a kuracie rezne dobre opecieme z obidvoch stran do zlata a prelozime ich do pekacika. Zeleninu ocistime a nakrajame na drobne kusky. Do vypeku vlozime cibulu, mrkvu, kalerabove hranolky a petrzlen. Zeleninu posolime a posypeme cerstvym mletym korenim..dobre poprazime, podlejeme horucou vodou
3.
Rezne prikryjeme a dame piect do vyhriatej rury na 30 minut.
4.
Kym sa maso pecie, urobime si sosovicovu prilohu. Na panvici rozohrejeme maslo + olej, pridame med, balzamicovy a ovocny ocot. Vsetko prehrejme a pridame predvarenu sosovicu. Ochutena sosovica by mala byt lahko pikantna po mede a octe, vychutnavajte si ju podla seba. Ja napr. davam o nieco viac octu. Po 30 minutach pecenia, vyberieme pekacik, rezne nadvihneme a na spodok, ku zelenine pridame sosovicu aj s omackou.
6.
Vratime naspat kuracie rezne a nechame piect na dalsich 30 minut. Nejakych 15 minut pred koncom som alobal odstranila aby boli rezniky chrumkave.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Vajíčková nátierka s majonézou
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Ak si neviete predstaviť ráno bez praženice, omelety alebo vajíčka uvareného natvrdo, tak ste na správnej adrese. No...
Šípkový čaj s medom
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Počas jesenných prechádzok neraz natrafíte na ker posiaty šípkami, no nevenujete mu žiadnu pozornosť. To je veľká...
vajce
Poznáte označenie vajíčok?
Poznáte označenie vajíčok?
Podľa akosti sa vajíčka rozdeľujú do dvoch tried, pre maloobchodný predaj sú určené iba čerstvé vajcia s označením A,...