Pridať recept

Venčeky

8
porcií
70
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

260 ml
mlieko
100 g
maslo
160 g
hladká múka
4 ks
vajce
1/2 KL
kypriaci prášok do pečiva
1 štipka
soľ
500 ml
mlieko
1/2 dl
rum
1 balíček
vanilkový puding
125 g
maslo
100 g
práškový cukor

postup

Do mlieka dáme maslo, štipku soli a zahrievame dokým sa nerozpustí. Do vriaceho pridávame pomaly múku, ostavíme z ohňa poriadne rozmiešame, dáme na oheň a miešame dokým sa nevytvorí hladké, nelepivé cesto. Preložíme do misky, necháme trochu vychladnúť, potom pridávame vajcia jedno po druhom. Nakoniec prášok do pečiva. Vymastíme si plechy, vysypeme hrubou múkou, cesto dáme do sáčku s nástavcom a urobíme kolečká s priemerom 4-5 cm. Každé kolečko má 2 vrsty. Plech dáme do vyhriatej rúry na 230 C, po 10 minútach stlmíme na 180 C. Prvých 10 minúť rúru neotvárať. Hneď ako vytiahneme venčeky z rúry ich rozkrojíme. Po vychladnutí naplníme krémom a pocukrujeme. Krém: z mlieka, rumu, pudingového prášku uvaríme puding. Maslo s cukrom dobre vyšľaháme. Do vymiešaného masla po lyžičkách zašľaháme nie moc vychladnutý puding.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
dobrerecepty
22.3.2014 12:42 | |
+4 -0
Výborné (y) len do toho krému treba dať 2 balíčky pudingu, z jedného som to mala riedke ale prirobilo sa tak nevadí.Dalo sa aj trošku viac cukru, ale to už treba podľa chuti. Chválim :)