Citrónová šošovica s hrebenatkami
4
porcie
35
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
200
g
šošovica
400
ml
vriaca voda
1
ks
mrkva
1/2
ks
fenikel
1
ks
šalotka
1
KL
kari korenie
400
g
hrebenatky
2
PL
extra panenský olivový olej
1
PL
citrónová kôra
2
PL
citrónová šťava
3
PL
petržlenová vňať
postup
1.
Šošovicu vsypeme do hrnca s vriacou vodou alebo vývarom, pridáme k nej nakrájanú mrkvu, feniklovú hľuzu a na plátky nakrájanú šalotku. Necháme zovrieť a na miernom ohni varíme približne 15 minút. Scedíme ju a necháme v nej trošku vody, aby bola šťavnatá.
2.
Na tanier dáme kari korenie, štipku soli a v tejto zmesi obalíme hrebenatky, ktoré sme predtým umyli a osušili. Pečieme ich na olivovom oleji približne 1-2 minúty z každej strany.
3.
Šošovicu dochutíme soľou, korením a trochou oleja. Vmiešame citrónovú kôru, šťavu a petržlenovú vňať. Šošovicu rozdelíme na nahriate taniere a podávame s opečenými hrebenatkami.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.