Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Pravé americké lievance (American pancakes)

Spyko
Spyko
12
porcií
15
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

3 ks
vajce
6 dl
mlieko
450 g
polohrubá múka
170 g
kryštálový cukor
3 KL
sóda bikarbóna
1 kocka
maslo
podľa chuti
vajce
podľa chuti
javorový sirup
podľa chuti
práškový cukor

postup

1.
Všetky suroviny zmiešame do jednej hmoty. Po vymiešaní cesta prikryjeme nádobu utierkou a necháme 1 hodinu postáť, na ceste sa vytvoria bublinky. Potom cesto ešte raz poriadne zamiešame.
2.
Panvicu predhrejeme na miernom ohni. Na vymastenie panvice použijeme malú kocku masla. Na dávkovanie cesta použijeme buď väčšiu lyžicu alebo malú naberačku. Cesto nerozlievame po panvici ako sme zvyknutí pri palacinkách ale lejeme ho do stredu panvice. Vytvoria sa pekné hrubšie lievance. Lievanec na panvici otáčame v momente, keď sa na povrchu vytvoria bublinky.
3.
Hotové lievance natrieme z vnútra džemom, medzi ne pridáme čerstvé alebo mrazené ovocie, spojíme dokopy a polejeme javorovým sirupom a jemne posypeme práškovým cukrom.
4.
Pripomienka k receptu: Recept ešte doplním o vlastné fotky a presný počet porcií, keď ich budem robiť!

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
majkofree
21.3.2015 16:28 | |
+1 -2
mne to nefunguje . ;) z vnutra tekute a zvonka cierne jak uhol :/
Vrabelovakatka
25.3.2014 15:21 | |
+3 -3
Prosim poradte kocka masla? ako mam tomu rozumieť.... *503*
dobruchut.sk
26.3.2014 09:27 | |
+3 -5
kocka by mala byt 125g
krtko19921
26.5.2013 20:10 | |
+5 -2
perfektný receptik jednoducha priprava a uzastna chut dakujem :)
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Dva zdrawé recepty z repy
Dva „zdrawé“ recepty z repy. Červenej aj žltej.
Dva „zdrawé“ recepty z repy. Červenej aj žltej.
Červená repa alebo cvikla je skvelá rastlina. Dá sa využiť úplne celá. Od koreňa po listy. Vlastne, v mnohých receptoch...
Rýchly obed s quinoa
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Quinoa pochádza z Južnej Ameriky. Na Slovensko sa dováža z Peru aj Bolívie, pestujú ju aj v Kolumbii či Ekvádore. V...
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...