Losos s omáčkou z medvedieho cesnaku, FOTORECEPT
ingrediencie
postup
Delikátna jarná pochúťka s omáčkou z obľúbeného mevedieho cesnaku.
Najskôr si dáme variť zemiaky, tie budú príloha... na panvicu si dáme rozpáliť olivový olej s kúskom masla, lososa umyjeme, osušíme papierovou utierkou, okoreníme, osolíme a opečieme z oboch strán len krátko 5-6 minút... lososa vyberieme a odložíme do tepla.
Na panvicu dáme trochu oleja, pridáme umytý, na hrubo nakrájaný medvedí cesnak, krátko orestujeme, okoreníme mletým čiernym korením, nastrúhaným muškátovým orieškom, solíme veľmi opatrne, alebo až na záver.
Pridáme biele suché víno a krátko povaríme... ak nemáte alebo nechcete použiť víno, pridajte šťavu z jedného citróna, bez toho to totiž nebude vôbec dobré....
Keď sa víno trochu odparí pridáme sladkú smotanu
hrudku masla, už len krátko povaríme... celá príprava netrvá viac ako 10-12 minút
krém rozmixujeme a ak treba dochutíme, výborné je dať na záver pár kvapiek citrónu
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.