FOTORECEPT: Omáčka z pečeného baklažánu
4
porcie
60
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
ks
baklažán
1
ks
cibuľa
4
ks
paradajka
4
strúčiky
cesnaku
2
PL
rastlinný olej
citrónová šťava
korenie biele mleté
extra panenský olivový olej
soľ
petržlenová vňať
čerstvá bazalka
postup
1.
Baklažán umyjeme, popicháme vidličkou a dáme piecť do rúry na 190°C asi 40 minút. Občas otočíme.
2.
Upečený baklažán rozkrojíme a lyžicou vydlabeme vnútro asi 2 lyžice si odložíme bokom.
3.
Cibuľku nakrájame na drobno a usmažíme na troche oleja, pridáme cesnak a chvíľu restujeme, dáme pozor aby cesnak nezhorel, bol by horký... paradajky zalejeme vriacou vodou, po chvíli ich vyberieme a ošúpeme, vyrežeme v stredu tvrdú časť a pokrájame.
4.
Baklažán, podusenú cibuľu s cesnakom a paradajky vložíme do misy a rozmixujeme, osolíme, okoreníme, pridáme petržlenovú vňať, podľa chuti citrónovú šťavu a trochu dobrého olivového oleja.
5.
Nakoniec pridáme bazalku a trochu baklažánovej dužiny ktorú sme si odložili bokom a len jemne sme ju vidličkou roztlačili. Všetko spolu dobre premiešame.
6.
Takto pripravenú baklažánovú omáčku môžme aj zamraziť.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
evauhlik
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.