Pridať recept

FOTORECEPT: Omáčka z pečeného baklažánu

Fotorecept: Omáčka z pečeného baklažánu
Zdroj: evauhlik
4
porcie
60
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 ks
baklažán
1 ks
cibuľa
4 ks
paradajka
4 strúčiky
cesnaku
2 PL
rastlinný olej
citrónová šťava
korenie biele mleté
extra panenský olivový olej
soľ
petržlenová vňať
čerstvá bazalka

postup

1.
Baklažán umyjeme, popicháme vidličkou a dáme piecť do rúry na 190°C asi 40 minút. Občas otočíme.
Fotorecept: Omáčka z pečeného baklažánu
Fotorecept: Omáčka z pečeného baklažánu
Zdroj: evauhlik
 
2.
Upečený baklažán rozkrojíme a lyžicou vydlabeme vnútro asi 2 lyžice si odložíme bokom.
Fotorecept: Omáčka z pečeného baklažánu
Fotorecept: Omáčka z pečeného baklažánu
Zdroj: evauhlik
3.
Cibuľku nakrájame na drobno a usmažíme na troche oleja, pridáme cesnak a chvíľu restujeme, dáme pozor aby cesnak nezhorel, bol by horký... paradajky zalejeme vriacou vodou, po chvíli ich vyberieme a ošúpeme, vyrežeme v stredu tvrdú časť a pokrájame.
Fotorecept: Omáčka z pečeného baklažánu
Fotorecept: Omáčka z pečeného baklažánu
Zdroj: evauhlik
4.
Baklažán, podusenú cibuľu s cesnakom a paradajky vložíme do misy a rozmixujeme, osolíme, okoreníme, pridáme petržlenovú vňať, podľa chuti citrónovú šťavu a trochu dobrého olivového oleja.
Fotorecept: Omáčka z pečeného baklažánu
Fotorecept: Omáčka z pečeného baklažánu
Zdroj: evauhlik
5.
Nakoniec pridáme bazalku a trochu baklažánovej dužiny ktorú sme si odložili bokom a len jemne sme ju vidličkou roztlačili. Všetko spolu dobre premiešame.
Fotorecept: Omáčka z pečeného baklažánu
Fotorecept: Omáčka z pečeného baklažánu
Zdroj: evauhlik
6.
Takto pripravenú baklažánovú omáčku môžme aj zamraziť.
Fotorecept: Omáčka z pečeného baklažánu
Fotorecept: Omáčka z pečeného baklažánu
Zdroj: evauhlik
7.
Výborná je na cestoviny ako rýchly obed, alebo zdravá večera.... ale výborná je aj ku grilovanému alebo pečenému mäsu.
Fotorecept: Omáčka z pečeného baklažánu
Fotorecept: Omáčka z pečeného baklažánu
Zdroj: evauhlik
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
dorisa
7.10.2013 15:12 | |
+0 -0
Evka, blahoželám k výhre (y)
evauhlik
7.10.2013 20:16 | |
+0 -0
ďakujem :3
dorisa
4.10.2013 09:31 | |
+0 -0
Pekná omáčka, baklažánu som zatiaľ neprišla na chuť, ale už si zvykám :) (y)
evauhlik
4.10.2013 10:05 | |
+1 -0
ja som objavila baklažán tiež len nedávno, ale mne chutí a pečený je výborný :P
Podobné články
Výborné omáčky na cestoviny
5x chutné smotanové cestoviny na rýchlu večeru
Cestoviny a smotana v piatich jednoduchých receptoch, ktoré potešia celú rodinku.
Baklažán
Baklažán
Máte radi baklažán? Dopestovať si a chutne ho pripraviť nie je žiadna veda :)
Najslávnejšie dresingy
Najslávnejšie dresingy: Jednoduché recepty, ktoré sa hodia ku všetkému
Na grilovačku si radi pribalíme aj nejakú zaujímavú omáčku, ktorá výborne dochutí pečené mäso alebo...
Hovädzie v delikátnych omáčkach 7x inak
7x hovädzie v delikátnych omáčkach: Na sviatočný obed i všedný deň
Vynikajúce tradičné i menej známe hovädzie recepty, v ktorých šťavnaté mäso dopĺňajú chutné a bohaté omáčky.
Bešamel
Už žiadne hrudky! Omáčka vždy krásne jemná a krémová: Tento jeden TRIK funguje vždy a na všetky omáčky + recepty
Omáčky milujeme na všetky spôsoby a radi ich pripravujeme k mäsu, rybám a najmä do cestovín. Viete, ako však...
Znojemská omáčka s morčacími plátkami
Morčacie plátky na kyslých uhorkách a párkoch: Delikátna znojemská omáčka
Známy recept je stelesnením rýchleho, a pritom delikátneho jedla.