Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Fotorecept: Tofu pena s olivami a kápiou

kucharka26
kucharka26
2
porcie
5
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

200 g
biele tofu
1 dl
sójové mlieko
3 KL
citrónová šťava
1,5 KL
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
10 ks
čierne olivy
2
kápia
1 hrsť
tekvicové semienka

postup

1.
Kápiu a olivy nakrájame na malé kúsky, zopár ich necháme na ozdobu.
2.
Do mixéra dáme tofu, prilejeme mlieko, pridáme soľ, šťavu z citróna (alebo hotovú 100% citrónovú šťavu, nie koncentrát!) a čierne mleté korenie.
3.
Všetko spolu zmixujeme cca 3 min. na hladkú kašu (mixujeme dovtedy, kým neuvidíme žiadne hrudky).
4.
K rozmixovanému tofu pridáme nakrájanú kápiu, olivy a tekvicové jadierka.
5.
Necháme v chladničke 1 hod. vychladiť. Potom naplníme do dvoch menších pohárov na stopke a vrch ozdobíme zvyšnými olivami, jadierkami a kápiou.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
vilo habo
Nové recepty z populárnej TV šou
Nové recepty z populárnej TV šou
Špeciality z rýb, chutné polievky, cestovinové prekvapenia, to najlepšie z mäsa, sladké pokušenie, aj dobroty...
ľadový čaj
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Čaj. Nápoj, ktorý pijeme azda všetci a pri akejkoľvek príležitosti. Či k raňajkám, popri práci alebo len tak,...
Čaj z bazy čiernej
Baza čierna - charakteristika a chutné recepty
Baza čierna - charakteristika a chutné recepty
Tento všadeprítomný a všeobecne známy ker, niekedy až strom, skrášľuje svoje okolie až dvakrát do roka. Najprv na jar,...