Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Tofu pena s olivami a kápiou

kucharka26
kucharka26
2
porcie
5
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

200 g
biele tofu
1 dl
sójové mlieko
3 KL
citrónová šťava
1,5 KL
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
10 ks
čierne olivy
2
kápia
1 hrsť
tekvicové semienka

postup

1.
Kápiu a olivy nakrájame na malé kúsky, zopár ich necháme na ozdobu.
2.
Do mixéra dáme tofu, prilejeme mlieko, pridáme soľ, šťavu z citróna (alebo hotovú 100% citrónovú šťavu, nie koncentrát!) a čierne mleté korenie.
3.
Všetko spolu zmixujeme cca 3 min. na hladkú kašu (mixujeme dovtedy, kým neuvidíme žiadne hrudky).
4.
K rozmixovanému tofu pridáme nakrájanú kápiu, olivy a tekvicové jadierka.
5.
Necháme v chladničke 1 hod. vychladiť. Potom naplníme do dvoch menších pohárov na stopke a vrch ozdobíme zvyšnými olivami, jadierkami a kápiou.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia v cestovinách, alebo...
Domáce sushi
Japonská klasika - Sushi!
Japonská klasika - Sushi!
Sushi je jedlo, ktoré ponúka množstvo variácií, farebných kombinácii a je založené na tom, že chute surovín sa...
pitny rezim
Cesta podzemnej vody
Cesta podzemnej vody
Voda je pre náš život veľmi dôležitá. Pre život na zemi predstavuje základ. Bez nej by sme prežili sotva pár dní...