Pridať recept

Domáci chlieb

ingrediencie

1 kg
hladká múka
3 KL
soľ
1 PL
rasca
1 kocka
droždie
3 ks
uvarené zemiaky
1/2 liter
vlažná voda
3 PL
ocot

postup

1.
Všetky suroviny spolu vymiesime, posypeme múkou a necháme 1 hodinu stáť. Potom premiesime, zase necháme 1/2 hodinu stáť.
 
2.
Vytvoríme z cesta bochník a na vymastenom plechu ho necháme 20 minút odstáť.
3.
Popicháme vidličkou a pečieme pri 225 stupňoch 15 minút. Potom 45 minút pečieme pri 150 stupňoch. Potrieme osolenou vodou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
23.1.2014 11:30 | |
+9 -0
Ospravedlňujem sa. Nie 1 a 1/ lyice vody, ale octu. Ale z dodatočného textu asi by ste aj tak pochopili.
paula054
16.2.2014 09:44 | |
+3 -2
:) (y)
Anonymný nick
23.1.2014 11:28 | |
+10 -1
Tento chlebik poznám. Piekla som ho pred niekoľkými rokmi dozadu. Prestala som, lebo keď som ho upiekla, tak som nič nevarila, len sme jedli mastený chlieb. Je vynikajúci. Ale ja prekladám 3x, medzitým si upracem byt, alebo robím inú prácu a dávam iba 1 a 1/2 lyžice vody. Pri 3 by na moju chuť bol asi veľmi kyslý. Ale je skutočne výborný. Doporučujem piecť. Vydarí sa pri tomto postupe skutočne každému. Len musí byť teplo v miestnosti.
Podobné články
Dávate chlieb do mrazničky? Vyhnite si týmto 3 prešľapom a rozmrazené pečivo bude ako práve prinesené z obchodu
Každý, kto dáva chlieb do mrazničky, by mal toto vedieť! Prestaňte robiť tieto 3 veci a bude opäť krásne chrumkavý a ako čerstvý!
Zase ste si kúpili príliš veľa chleba a nie ste si istí, či ho stihnete zjesť než začne chytať pleseň? Bola...
Chlieb
A kde skladujete chlieb vy? Ak na tomto mieste, robíte veľkú chybu! Suchý chlieb však nevyhadzujte, tu je návod, čo s ním môžete urobiť
Kúpili ste väčšie množstvo chleba a nestihli ste ho spotrebovať? Tu je niekoľko nápadov čo s ním a tiež...
Rýchly chlieb z panvice
Zázračný chlieb z panvice: Krásne mäkký aj na druhý deň, stačí múka, olej a nebudete sa vedieť dojesť!
"Pane in Padella" je názov špeciality z Talianska. Je to chlieb, ktorý sa pečie na panvici namiesto v rúre. A...
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...