Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Fotorecept: Žitné kysnuté buchtičky s jačmenným sladom

kucharka26
kucharka26
12
porcií
110
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

500 g
žitná múka
250 ml
sójové mlieko
120 g
maslo
4 PL
jačmenný slad
1 ks
vajce
2 ks
vaječný žĺtok
7 g
sušené droždie
100 g
sušené datle
100 g
slnečnicové semienko
1 ks
bielok na potretie
sušené ďatle na ozdobu

postup

1.
Sušené ďatle a semienka si namočíme na cca 2 hod. do vody. Do pekárne vložíme suroviny v tomto poradí: sójové mlieko, maslo, vajce, žĺtky, jačmenný slad, múka a droždie. Zapneme program "Cesto" a necháme pekáreň pracovať cca 1,5 hod. Po prvom pípnutí (cca 15 min. od začiatku programu prisypeme semienka a nadrobno nakrájané ďatle).
2.
Po vykysnutí preložíme cesto do väčšej misy, aby sa nám dobre naberalo na lyžicu.
3.
Pripravíme si 12 silikónových formičiek na muffiny. Z cesta odoberáme rukami alebo lyžicou (doporučujem namočiť ruky do studenej vody) cesto, vytvarujeme do guľky a uložíme do formičky.
4.
Vrch každej buchtičky ozdobíme sušenou ďatlou. Pečieme 20 min. pri teplote 180 stupňov.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
dorisa
4.10.2013 13:44 | |
+0 -0
Veľmi sa mi páčia taketo koláčiky 8:|
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Grilovaný hermelín
Hurá, môže sa grilovať!
Hurá, môže sa grilovať!
Aj napriek užitočným technickým pomocníkom, ktoré tvoria vybavenie našej kuchyne, nás nič nezastaví a s prvými letnými...
vilo habo
Nové recepty z populárnej TV šou
Nové recepty z populárnej TV šou
Špeciality z rýb, chutné polievky, cestovinové prekvapenia, to najlepšie z mäsa, sladké pokušenie, aj dobroty...
ľadový čaj
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Odkedy je ľadový čaj ľadový?
Čaj. Nápoj, ktorý pijeme azda všetci a pri akejkoľvek príležitosti. Či k raňajkám, popri práci alebo len tak,...