Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Žitné kysnuté buchtičky s jačmenným sladom

kucharka26
kucharka26
12
porcií
110
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

500 g
žitná múka
250 ml
sójové mlieko
120 g
maslo
4 PL
jačmenný slad
1
vajce
2
vaječný žĺtok
7 g
sušené droždie
100 g
sušené datle
100 g
slnečnicové semienko
1
bielok na potretie
sušené ďatle na ozdobu

postup

1.
Sušené ďatle a semienka si namočíme na cca 2 hod. do vody. Do pekárne vložíme suroviny v tomto poradí: sójové mlieko, maslo, vajce, žĺtky, jačmenný slad, múka a droždie. Zapneme program "Cesto" a necháme pekáreň pracovať cca 1,5 hod. Po prvom pípnutí (cca 15 min. od začiatku programu prisypeme semienka a nadrobno nakrájané ďatle).
2.
Po vykysnutí preložíme cesto do väčšej misy, aby sa nám dobre naberalo na lyžicu.
3.
Pripravíme si 12 silikónových formičiek na muffiny. Z cesta odoberáme rukami alebo lyžicou (doporučujem namočiť ruky do studenej vody) cesto, vytvarujeme do guľky a uložíme do formičky.
4.
Vrch každej buchtičky ozdobíme sušenou ďatlou. Pečieme 20 min. pri teplote 180 stupňov.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
dorisa
4.10.2013 13:44 | |
+0 -0
Veľmi sa mi páčia taketo koláčiky 8:|
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
vianocne pecenie
Vianočné pečenie nemusí byť strašiak
Vianočné pečenie nemusí byť strašiak
Krehké a lahodné domáce pečivo. Omamná vôňa, ktorá sa šíri celou kuchyňou vyvoláva množstvo spomienok na detstvo. Ak...
zdrave rychlovky
Chcete variť zdravo a rýchlo?
Chcete variť zdravo a rýchlo?
Jednoduchá odpoveď na otázku z titulku, však? Nie vždy máme čas vyvárať, stáť pri sporáku, čakať na dopečenie... Možno...
vianocny stol
Čo nesmie chýbať na vianočnom stole?
Čo nesmie chýbať na vianočnom stole?
Počas vianočných sviatkov chceme sebe i svojim najbližším dopriať len to najlepšie. Týždne vopred hľadáme nové recepty...