Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Žitné kysnuté buchtičky s jačmenným sladom

kucharka26
kucharka26
12
porcií
110
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

500 g
žitná múka
250 ml
sójové mlieko
120 g
maslo
4 PL
jačmenný slad
1 ks
vajce
2 ks
vaječný žĺtok
7 g
sušené droždie
100 g
sušené datle
100 g
slnečnicové semienko
1 ks
bielok na potretie
sušené ďatle na ozdobu

postup

1.
Sušené ďatle a semienka si namočíme na cca 2 hod. do vody. Do pekárne vložíme suroviny v tomto poradí: sójové mlieko, maslo, vajce, žĺtky, jačmenný slad, múka a droždie. Zapneme program "Cesto" a necháme pekáreň pracovať cca 1,5 hod. Po prvom pípnutí (cca 15 min. od začiatku programu prisypeme semienka a nadrobno nakrájané ďatle).
2.
Po vykysnutí preložíme cesto do väčšej misy, aby sa nám dobre naberalo na lyžicu.
3.
Pripravíme si 12 silikónových formičiek na muffiny. Z cesta odoberáme rukami alebo lyžicou (doporučujem namočiť ruky do studenej vody) cesto, vytvarujeme do guľky a uložíme do formičky.
4.
Vrch každej buchtičky ozdobíme sušenou ďatlou. Pečieme 20 min. pri teplote 180 stupňov.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
dorisa
4.10.2013 13:44 | |
+0 -0
Veľmi sa mi páčia taketo koláčiky 8:|
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Vajíčková nátierka s majonézou
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Ak si neviete predstaviť ráno bez praženice, omelety alebo vajíčka uvareného natvrdo, tak ste na správnej adrese. No...
Šípkový čaj s medom
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Počas jesenných prechádzok neraz natrafíte na ker posiaty šípkami, no nevenujete mu žiadnu pozornosť. To je veľká...
vajce
Poznáte označenie vajíčok?
Poznáte označenie vajíčok?
Podľa akosti sa vajíčka rozdeľujú do dvoch tried, pre maloobchodný predaj sú určené iba čerstvé vajcia s označením A,...