Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Amarantové zlato s fazuľkami a tofu

kucharka26
kucharka26
2
porcie
50
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

200 g
amarantové zrno
300 g
zelené fazuľky
200 g
údené tofu
2 ks
kápia sterilizovaná
100 g
zelené olivy
1 PL
kurkuma
1 PL
soľ

postup

1.
Fazuľky vysypeme na panvicu a opekáme nasucho cca 10 min. Amarantové zrno dáme variť do osolenej vriacej vody v pomere 1:2 (amarant:voda).
2.
K opečeným fazulľkám pridáme na kocky nakrájaný tofu syr a okoreníme kurkumou a soľou.
4.
Fazuľkovú zmes podleme 2 dcl vody, prikryjeme a dusíme 10 min.
5.
Fazuľky môžeme podľa chuti dokoreniť i bylinkami. Uvarené amarantové zrná zmiešame s fazuľkami, alebo podávame ako samostatnú prílohu.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia v cestovinách, alebo...
Domáce sushi
Japonská klasika - Sushi!
Japonská klasika - Sushi!
Sushi je jedlo, ktoré ponúka množstvo variácií, farebných kombinácii a je založené na tom, že chute surovín sa...
pitny rezim
Cesta podzemnej vody
Cesta podzemnej vody
Voda je pre náš život veľmi dôležitá. Pre život na zemi predstavuje základ. Bez nej by sme prežili sotva pár dní...