Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Fotorecept: Amarantové zlato s fazuľkami a tofu

kucharka26
kucharka26
2
porcie
50
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

200 g
amarantové zrno
300 g
zelené fazuľky
200 g
údené tofu
2 ks
kápia sterilizovaná
100 g
zelené olivy
1 PL
kurkuma
1 PL
soľ

postup

1.
Fazuľky vysypeme na panvicu a opekáme nasucho cca 10 min. Amarantové zrno dáme variť do osolenej vriacej vody v pomere 1:2 (amarant:voda).
2.
K opečeným fazulľkám pridáme na kocky nakrájaný tofu syr a okoreníme kurkumou a soľou.
4.
Fazuľkovú zmes podleme 2 dcl vody, prikryjeme a dusíme 10 min.
5.
Fazuľky môžeme podľa chuti dokoreniť i bylinkami. Uvarené amarantové zrná zmiešame s fazuľkami, alebo podávame ako samostatnú prílohu.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
melon krajanie
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Máte radi sladký vodový melón? Poradíme vám ako ho nakrájať na kocky bez zbytočnej špiny a odpadu.
Grilované steaky
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Relax v slnkom zaliatej prírode, príjemné chvíle s rodinou či zábava s priateľmi a k tomu fantastická šťavnatá, voňavá,...
Foodtruck
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
O tom, že zdravá strava môže byť zároveň aj chutná, sa presvedčili návštevníci obľúbeného júnového maratónu chutí –...