Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Fotorecept: Amarantové zlato s fazuľkami a tofu

kucharka26
kucharka26
2
porcie
50
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

200 g
amarantové zrno
300 g
zelené fazuľky
200 g
údené tofu
2 ks
kápia sterilizovaná
100 g
zelené olivy
1 PL
kurkuma
1 PL
soľ

postup

1.
Fazuľky vysypeme na panvicu a opekáme nasucho cca 10 min. Amarantové zrno dáme variť do osolenej vriacej vody v pomere 1:2 (amarant:voda).
2.
K opečeným fazulľkám pridáme na kocky nakrájaný tofu syr a okoreníme kurkumou a soľou.
4.
Fazuľkovú zmes podleme 2 dcl vody, prikryjeme a dusíme 10 min.
5.
Fazuľky môžeme podľa chuti dokoreniť i bylinkami. Uvarené amarantové zrná zmiešame s fazuľkami, alebo podávame ako samostatnú prílohu.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Klasický syrový burger
Grilovanie. Steaky a burgery
Grilovanie. Steaky a burgery
Grilovanie na záhrade, v parku, či v lese na vyhradenom mieste má vždy svoje čaro. Či už grilujete mäso alebo zeleninu...
Grilovaný hermelín
Hurá, môže sa grilovať!
Hurá, môže sa grilovať!
Aj napriek užitočným technickým pomocníkom, ktoré tvoria vybavenie našej kuchyne, nás nič nezastaví a s prvými letnými...
vilo habo
Nové recepty z populárnej TV šou
Nové recepty z populárnej TV šou
Špeciality z rýb, chutné polievky, cestovinové prekvapenia, to najlepšie z mäsa, sladké pokušenie, aj dobroty...