Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Višňový koláč

forreal
forreal
30
porcií
45
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

200 g
maslo
180 g
práškový cukor
4 ks
vajce
200 g
polohrubá múka
50 g
mleté mandle
2 KL
prášok do pečiva
100 ml
vaječný likér
450 g
višne

Poleva

250 g
jemný tvaroh
250 ml
smotana na šľahanie
1 ks
želatínový stužovač
2 ks
vajce
100 ml
vaječný likér
100 g
práškový cukor

postup

1.
Cesto: Maslo vyšľaháme so 180 g práškovým cukrom a so žĺtkami. Pridáme pomleté mandle, preosiatu múku, kypriaci prášok, vmiešame likér a tuhý sneh z bielkov.
2.
Zľahka premiešame a rozotrieme na vymastený, múkou vysypaný plech. Na cesto rozložíme višne, vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 25 minút pri 200 °C. Potom necháme vychladnúť.
3.
Poleva: Smotanu na šľahanie vyšľaháme do tuha. Jemný tvaroh vymiešame s vanilkovým cukrom a 100 g práškového cukru. Prilejeme likér a pridáme smotanu. Pripravíme podľa návodu pripravený želatínový stužovač, zmes premiešame a rozotrieme na vychladnuté cesto.
4.
Pred podávaním necháme ešte v chlade.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia v cestovinách, alebo...
Domáce sushi
Japonská klasika - Sushi!
Japonská klasika - Sushi!
Sushi je jedlo, ktoré ponúka množstvo variácií, farebných kombinácii a je založené na tom, že chute surovín sa...