Používaním stránok prevádzkovaných Azet.sk, a.s. súhlasíte s používaním cookies, ktoré nám pomáhajú zabezpečiť lepšie služby.OK Viac info

Višňový koláč

forreal
forreal
30
porcií
45
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

200 g
maslo
180 g
práškový cukor
4 ks
vajce
200 g
polohrubá múka
50 g
mleté mandle
2 KL
prášok do pečiva
100 ml
vaječný likér
450 g
višne

Poleva

250 g
jemný tvaroh
250 ml
smotana na šľahanie
1 ks
želatínový stužovač
2 ks
vajce
100 ml
vaječný likér
100 g
práškový cukor

postup

1.
Cesto: Maslo vyšľaháme so 180 g práškovým cukrom a so žĺtkami. Pridáme pomleté mandle, preosiatu múku, kypriaci prášok, vmiešame likér a tuhý sneh z bielkov.
2.
Zľahka premiešame a rozotrieme na vymastený, múkou vysypaný plech. Na cesto rozložíme višne, vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 25 minút pri 200 °C. Potom necháme vychladnúť.
3.
Poleva: Smotanu na šľahanie vyšľaháme do tuha. Jemný tvaroh vymiešame s vanilkovým cukrom a 100 g práškového cukru. Prilejeme likér a pridáme smotanu. Pripravíme podľa návodu pripravený želatínový stužovač, zmes premiešame a rozotrieme na vychladnuté cesto.
4.
Pred podávaním necháme ešte v chlade.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
melon krajanie
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Video: Ako nakrájať melón na kocky
Máte radi sladký vodový melón? Poradíme vám ako ho nakrájať na kocky bez zbytočnej špiny a odpadu.
Grilované steaky
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Svieža novinka pre gurmánsku grilovačku
Relax v slnkom zaliatej prírode, príjemné chvíle s rodinou či zábava s priateľmi a k tomu fantastická šťavnatá, voňavá,...
Foodtruck
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
Pečenie v pare si našlo svojich fanúšikov aj na Gurmán Feste
O tom, že zdravá strava môže byť zároveň aj chutná, sa presvedčili návštevníci obľúbeného júnového maratónu chutí –...