Pridať recept

Viedenské vanilkové rohlíčky

ingrediencie

50 g
mandle
50 g
lieskové oriešky
300 g
hladká múka
100 g
cukor
štipiek
soľ
200 g
maslo
2 ks
žĺtok
5 balíčkov
vajce
1/2 šálka
práškový cukor

postup

Orechy pomelieme. Do preosiatej múky pridáme orechy, cukor, soľ, maslo a žĺtky.Spolu vypracujeme na hladké cesto, ktoré zabalené do potravinárskej fólie necháme v chladničke dve hodiny odležať.Rúru vyhrejeme na 190°C. Cesto vyvaľkáme na hrúbku 1 cm. Ohnuté do tvaru rohlíčka pečieme 10 minút do zlatista. Ešte teplé obaľujeme v zmesi vanilkového a práškového cukru.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Upečte doma rôzne druhy pečiva
S týmito overenými receptami a radami upečiete vždy na jednotku!
Pečenie chleba sa stalo i vďaka kváskovaniu veľkým hitom. Keď ste už zvládli tento dôležitý krok, môžete...
Overené recepty na rožky, žemle i bagety aj pre začiatočníkov
Pečieme doma: Overené recepty na rožky, žemle i bagety aj pre úplných začiatočníkov
Niet nad teplé, chrumkavé pečivo priamo z rúry. Ak sa pohrávate s myšlienkou upiecť okrem domáceho chlebíka aj...
Vanilka do pečenia vo všetkých svojich podobách
Vanilka do pečenia vo všetkých svojich podobách: Struk, pasta, mletá, vanilkový cukor, extrakt
Vanilka je jedinou z príchutí, ktorá v dobre vybavenej kuchyni nesmie nikdy chýbať. Je to najuniverzálnejšia...
Vanilkový cukor
Vanilkový cukor verzus vanilínový cukor. Aký je medzi nimi rozdiel?
Vanilínový cukor sa na vanilkový len hrá, preto je podstatne lacnejší, ale vôňu pravej vanilky z neho nezískate.
Viete, čo musíte urobiť, aby boli rožky krásne mäkké aj na druhý deň? Iba túto jednoduchú vec za pár minút
Rožky krásne mäkké aj na druhý deň? Stačí urobiť túto jednoduchú vec za pár minút a už nikdy nebudú gumové!
Tip pre každého, kto si chce ráno vychutnať chrumkavé rožky a nechodiť po ne do obchodu každý deň!