Pridať recept

FOTORECEPT: Ríbezľový džem

ingrediencie

1 kg
kryštálový cukor
150 ml
voda
1 kg
celých ríbezlí so stopkami

postup

1.
Ríbezle umyjeme.
Fotorecept: Ríbezľový džem
Fotorecept: Ríbezľový džem
Zdroj: Ywett910
 
2.
Do hrnca dáme vodu s cukrom, premiešame, privedieme do varu a miešame pokiaľ sa cukor nerozpustí. Začneme postupne pridávať ríbezle, ale tak aby stále vreli.
Fotorecept: Ríbezľový džem
Fotorecept: Ríbezľový džem
Zdroj: Ywett910
3.
Keď sú už ríbezle rozvarené, tak ich prelisujeme cez husté sito (nie kovové)
Fotorecept: Ríbezľový džem
Fotorecept: Ríbezľový džem
Zdroj: Ywett910
4.
Rôsol privedieme do varu a hneď nalejeme do čistých umytých pohárov. Uzatvorime a otočíme hore dnom a necháme 5 minút stáť na viečku.
Fotorecept: Ríbezľový džem
Fotorecept: Ríbezľový džem
Zdroj: Ywett910
Fotorecept: Ríbezľový džem
Fotorecept: Ríbezľový džem
Zdroj: Ywett910
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
martuskat
29.6.2015 10:46 | |
+16 -4
tento džem som robila podľa návodu,no zostal mi riedky aj po vychladnutí, Uvidím či neskoršie zhustne. :? :( *503*
snezienka69
16.7.2019 23:51 | |
+0 -2
dzem pri konci varenia uz hustne,ale tento ked je riedky,tak taky ostane.myslim,ze ta voda je tam zbytocna,lebo vzdy sa robi tak,ze po troche sa odobera do kastrolika a pomali sa odparuje a tu sa voda este pridava?
Podobné články
Ríbezľová bublanina
12 famóznych ríbezľových koláčov
Dokonale vyváženú sladkú a kyslú chuť nájdete jedine v ríbezľovom koláči.
Zaváranie
Chystáte sa zavárať? Tu je 20 tipov, o ktorých by ste mali vedieť
Zaváranie nám často zaberie aj celý deň. Pokiaľ absolvujete celú prípravu a samotné sterilizovanie, trvá to...
Zavárame ríbezle!
Zavárané ríbezle - od džemu až po omáčku
Ríbezľové zaváraniny sú jedny z najobľúbenejších. Svedčí o tom aj množstvo vašich overených receptov...
VIDEO: Ríbezľové hody
Poďte si s nami zrekapitulovať, prečo sú ríbezle jedným z najfantastickejších ovocí...
Ríbezľový koláč
10 najlepších ríbezľových koláčov
Kyselkavé ríbezle v zajatí sladkého cesta desaťkrát inak.