Drevorubačské špagety
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
špagety
75
g
prerastená slanina
100
g
tuniak v oleji
200
g
huby
1
strúčik
cesnaku
1/2
dl
olivový olej
trochu
soľ
trochu
čierne korenie
postup
1.
V hlinenom hrnci opražíme na oleji rozotretý cesnak a slaninu, pokrájanú na rezančeky. Keď sa cesnak zafarbí do zlatista, vyberieme ho. Potom pridáme očistené huby, pokrájané na tenké plátky.
2.
Necháme variť na miernom ohni asi desať minút a podlejeme troškou teplej vody, aby sa obsah nevysušil. Ochutíme soľou a čiernym korením.
3.
Skôr než hrniec odstavíme z ohňa, pridáme odkvapkaného tuniaka rozdrobeného na kúsky. Dobre premiešame. Cestoviny dáme variť do výdatného množstva vriacej vody, trochu osolenej a niekedy ich počas varenia zamiešame.
4.
Keď sú cestoviny správne uvarené, necháme ich odkvapkať, vložíme do servírovacej misy a ochutíme pripravenou omáčkou. Na taniere podávame veľmi teplé.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.