Pridať recept

Cestovinový šalát

ingrediencie

250 g
cestoviny špirály
podľa chuti
soľ
4 ks
paradajka
4 ks
farebná paprika
2 ks
cibuľa
4 PL
ocot
2 PL
citrónová šťava
4 PL
olej
podľa chuti
mleté čierne korenie
2 PL
cukor
2 PL
horčica
400 g
kyslá smotana
100 g
majonéza
trochu
čerstvá bazalka

postup

Cestoviny uvaríme v osolenej vode, scedíme a dáme do misy. Cibuľu, paradajky a papriky očistíme a nakrájame. Zmiešame ocot, citrónovú šťavu, olej, soľ, mleté čierne korenie, cukor, zriedime 2 lyžicami vody a necháme prevrieť. Horúcu zmes nalejeme na cestoviny, prikryjeme a necháme 15 minút odstáť. Vmiešame horčicu, zeleninu, kyslú smotanu a majonézu. Na záver posypeme čerstvou bazalkou.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
27.5.2016 14:00 | |
+2 -2
Mňam! :-) Odporúčam cestoviny od Podravky, fakt chutné a namiesto klasického octu je lepšie použiť ryžový ocot, vznikne tak jemnejšia chuť šalátiku. 5 hviezdičiek. ;-)
Anonymný nick
23.5.2014 16:01 | |
+2 -1
(y) iste je vyborny,ale skusal to niekto bez majolenky?... rada by som nieco osviezujuce,ale majonezu v lete nemusim!!!
Podobné články
Cestoviny Alfredo
Viete, ako uvariť cestoviny bez vody? Ak to raz vyskúšate, inak ich už robiť nebudete! Triviálny a dômyselný trik, ktorý stojí za to
Keď si spomenieme na cestoviny, okamžite si ich spojíme s niekoľkominútovým varením. Pritom pripravené bez vody...
Nevylievajte vodu z cestovín
Aj vy ju vylievate? 10 perfektných tipov, ako využiť vodu z cestovín, o týchto ste určite ešte nepočuli
Tušíte, na čo všetko sa dá ešte použiť voda z cestovín? Z týchto tipov budete určite prekvapení!
Talianska kuchyna2
Talianska kuchyňa, história pizze a delenie cestovín
Talianska kuchyňa je národná kuchyňa Talianska, ktorou sa inšpirovalo mnoho daľších krajín. Využíva rôzne...
Špagety
Ohrievané cestoviny ako čerstvo uvarené! S týmito trikmi opäť premeníte studené cestoviny a omáčky na horúcu delikatesu
Zvyšky včera uvarených cestovín môžu chutiť rovnako dobre, ako pri prvom servírovaní. Stačí sa len naučiť,...
Musíte cestoviny prelievať studenou vodou? Raz a navždy to objasníme!
Musíte cestoviny opláchnuť studenou vodou? Raz a navždy to objasníme!
Keď sú cestoviny uvarené, scedíme ich a potom ich zalejeme studenou vodou. Robili to tak už naše mamy a staré...
Pridajte túto surovinu do vody a cestoviny sa už nikdy nerozvaria
Pridajte túto surovinu do vody a cestoviny sa už nikdy nerozvaria
Varenie cestovín je jednou z najjednoduchších úloh v kuchyni. Aj napriek tomu sa však pravdepodobne nenájde...