Pridať recept

Krúpovo-dubákové kapustové listy, FOTORECEPT

Fotorecept: Krúpovo-dubákové kapustové listy
Zdroj: ivet_hrabovska

ingrediencie

1 ks
sladká kapusta
200 g
jačmenné krúpy
2 ks
cibuľa
2 hrste
sušené dubáky
7 PL
olej
4 ks
vajce
2 PL
kečup
1 PL
mletá štipľavá červená paprika
6 ks
cherry paradajky

postup

Vynikajúce bezmäsité jedlo na spôsob holubkov. 

1.

Krúpy si uvaríme v slanej vode do mäkka a scedíme.

Fotorecept: Krúpovo-dubákové kapustové listy
Fotorecept: Krúpovo-dubákové kapustové listy
Zdroj: ivet_hrabovska
 
2.

Cibule nakrájame na drobno a opražíme na oleji do zlatista.

Fotorecept: Krúpovo-dubákové kapustové listy
Fotorecept: Krúpovo-dubákové kapustové listy
Zdroj: ivet_hrabovska
Fotorecept: Krúpovo-dubákové kapustové listy
Fotorecept: Krúpovo-dubákové kapustové listy
Zdroj: ivet_hrabovska
3.

Dubáky si vopred namočíme vo vode a keď napučia a zmäknú, scedíme ich.

Fotorecept: Krúpovo-dubákové kapustové listy
Fotorecept: Krúpovo-dubákové kapustové listy
Zdroj: ivet_hrabovska
4.

Do misy dáme krúpy, opraženú cibuľu, hríby, vajcia a kečup. Všetko poriadne osolíme a okoreníme sladkou červenou paprikou,

Fotorecept: Krúpovo-dubákové kapustové listy
Fotorecept: Krúpovo-dubákové kapustové listy
Zdroj: ivet_hrabovska
Fotorecept: Krúpovo-dubákové kapustové listy
Fotorecept: Krúpovo-dubákové kapustové listy
Zdroj: ivet_hrabovska
Fotorecept: Krúpovo-dubákové kapustové listy
Fotorecept: Krúpovo-dubákové kapustové listy
Zdroj: ivet_hrabovska
Fotorecept: Krúpovo-dubákové kapustové listy
Fotorecept: Krúpovo-dubákové kapustové listy
Zdroj: ivet_hrabovska
5.

Cherry paradajky nakrájame na drobno a pridáme do misy.

Fotorecept: Krúpovo-dubákové kapustové listy
Fotorecept: Krúpovo-dubákové kapustové listy
Zdroj: ivet_hrabovska
Fotorecept: Krúpovo-dubákové kapustové listy
Fotorecept: Krúpovo-dubákové kapustové listy
Zdroj: ivet_hrabovska
6.

Na záver pridáme podľa chuti worchesterovú omáčku.

Fotorecept: Krúpovo-dubákové kapustové listy
Fotorecept: Krúpovo-dubákové kapustové listy
Zdroj: ivet_hrabovska
7.

Kapustové listy, ktoré sme si vopred uvarili v osolenej vode a nechali vychladnúť plníme touto zmesou. Najprv preložíme list zdola nahor, potom sprava doľava a zľava doprava. Na záver list preložíme nahor.

Fotorecept: Krúpovo-dubákové kapustové listy
Fotorecept: Krúpovo-dubákové kapustové listy
Zdroj: ivet_hrabovska
Fotorecept: Krúpovo-dubákové kapustové listy
Fotorecept: Krúpovo-dubákové kapustové listy
Zdroj: ivet_hrabovska
Fotorecept: Krúpovo-dubákové kapustové listy
Fotorecept: Krúpovo-dubákové kapustové listy
Zdroj: ivet_hrabovska
8.

Takto naplnené kapustové listy ukladáme jeden vedľa druhého ho hrnca.

Fotorecept: Krúpovo-dubákové kapustové listy
Fotorecept: Krúpovo-dubákové kapustové listy
Zdroj: ivet_hrabovska
9.

Zalejeme ich vodou tak, aby boli všetky prekryté a varíme 15-20 minút.

Fotorecept: Krúpovo-dubákové kapustové listy
Fotorecept: Krúpovo-dubákové kapustové listy
Zdroj: ivet_hrabovska
10.

V osobitnom malom hrnci si spravíme zápražku (na oleji speníme múku a rýchlo miešame, aby sa nám neurobili hrudky).

Fotorecept: Krúpovo-dubákové kapustové listy
Fotorecept: Krúpovo-dubákové kapustové listy
Zdroj: ivet_hrabovska
11.

Pridáme mletú papriku a premiešame. Zápražku vmiešame k listom a povaríme ešte max. 5 minút. Odstavíme a môžeme podávať :)

Fotorecept: Krúpovo-dubákové kapustové listy
Fotorecept: Krúpovo-dubákové kapustové listy
Zdroj: ivet_hrabovska
12.

Dobrú chuť!

Fotorecept: Krúpovo-dubákové kapustové listy
Fotorecept: Krúpovo-dubákové kapustové listy
Zdroj: ivet_hrabovska
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Dubáky
TOP hubárske recepty s dubákmi
Vrátili ste sa z jesennej prechádzky lesom s plným košíkom? Huby na jeseň príjemne spestria a prevoňajú jedálniček.
Sezóna už začala: Obsahujú veľa vody, majú málo kalórií ale pozor! Toto je veľmi častá chyba pri zbieraní
Sezóna už začala: Obsahujú veľa vody, majú málo kalórií, ale pozor! Toto je veľmi častá chyba pri zbieraní húb, lesníci varujú!
Nič nevonia tak krásne ako čerstvo nazbierané huby, ktoré priam lákajú na prípravu aromatických delikates. Aby...
Týchto 5 chýb robíme pri príprave húb
Už nikdy nebudú mäkké ani mdlé! Pri príprave húb si dávajte pozor na tieto CHYBY, robí ich každý!
Kvôli nesprávnej príprave húb sa často pripravíme o vynikajúci chuťový zážitok. Poradíme vám, ako...
Čo robiť, ak sú huby horké? Stačí použiť túto lacnú zabudnutu metódu, vďaka ktorej huby nikdy nezhorknú!
Čo robiť, ak sú huby horké? Stačí použiť túto lacnú zabudnutú metódu, vďaka ktorej huby nikdy nezhorknú!
Čo môžete urobiť, aby vaše huby neboli horké? Vyskúšajte tento babičkin trik!
Dubáky: Viete kedy a kde treba hľadať, ako ich najlepšie spracovať
Dubáky: Viete kedy a kde treba hľadať, ako ich najlepšie spracovať a aké delikatesy z nich pripraviť?
Hubári už opäť nešetria nadšením. Po roku je späť hubárska sezóna a s ňou aj plné košíky dubákov. Po...