Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Pšenové koláčiky s vločkami a vareným vínom

kucharka26
kucharka26
12
porcií
40
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

1 šálka
pšeno
3 šálky
voda
1 ks
zmes na varené víno
1 šálka
sójové mlieko
2 PL
med
1 ks
vajce
50 ml
olej
2 šálky
ovsené vločky
1,5 KL
prášok do pečiva
štipiek
soľ
100 g
sušené hrozienka
karob na ozdobu

postup

2.
Do misky si dáme vajce, pridáme med, olej, mlieko a pomaly vyšľaháme do peny.
3.
Do hrnca dáme pšeno, zalejeme vodou. Necháme zovrieť a do vriaceho pšena vysypeme zmes na varené víno. Premiešame a necháme variť pšeno na jemnom plameni, pokým voda nezmizne.
4.
K pomletým vločkám prisypeme prášok do pečiva a soľ.
5.
K tekutej zmesi pomaly vysypeme tuhú zmes a pomaly premiešame.
7.
Cestom naplníme 12 košíčkov na muffiny. Vrch môžeme ozdobiť podľa chuti karobom zmiešaným s trochou vody. Pečieme pri teplote 180 stupňov 25 min. Necháme poriadne vychladnúť a podávame.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
pasta fresca
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Sofia Loren povedala, že je taká krásna vďaka jej milovaným špagetám. Kyprá, veselá, neskutočne ženská aj vo svojom ,...
Vajíčková nátierka s majonézou
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Vajcia - postrach zdravej výživy alebo kvalitné bielkoviny?
Ak si neviete predstaviť ráno bez praženice, omelety alebo vajíčka uvareného natvrdo, tak ste na správnej adrese. No...
Šípkový čaj s medom
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Vyberte sa na šípky, teraz je nato ten správny čas!
Počas jesenných prechádzok neraz natrafíte na ker posiaty šípkami, no nevenujete mu žiadnu pozornosť. To je veľká...