Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Pšenové koláčiky s vločkami a vareným vínom

kucharka26
kucharka26
12
porcií
40
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

1 šálka
pšeno
3 šálky
voda
1 ks
zmes na varené víno
1 šálka
sójové mlieko
2 PL
med
1 ks
vajce
50 ml
olej
2 šálky
ovsené vločky
1,5 KL
prášok do pečiva
štipiek
soľ
100 g
sušené hrozienka
karob na ozdobu

postup

2.
Do misky si dáme vajce, pridáme med, olej, mlieko a pomaly vyšľaháme do peny.
3.
Do hrnca dáme pšeno, zalejeme vodou. Necháme zovrieť a do vriaceho pšena vysypeme zmes na varené víno. Premiešame a necháme variť pšeno na jemnom plameni, pokým voda nezmizne.
4.
K pomletým vločkám prisypeme prášok do pečiva a soľ.
5.
K tekutej zmesi pomaly vysypeme tuhú zmes a pomaly premiešame.
7.
Cestom naplníme 12 košíčkov na muffiny. Vrch môžeme ozdobiť podľa chuti karobom zmiešaným s trochou vody. Pečieme pri teplote 180 stupňov 25 min. Necháme poriadne vychladnúť a podávame.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Rýchly obed s quinoa
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Oriešková quinoa z Bolívie - Bezlepková príloha, či hlavné jedlo
Quinoa pochádza z Južnej Ameriky. Na Slovensko sa dováža z Peru aj Bolívie, pestujú ju aj v Kolumbii či Ekvádore. V...
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
Tajomstvo kávy - Objavili kávu kozy?
V tomto článku si nebudeme klamať. Káva je pre mnohých z nás zázrakom. Každodenným rituálom bez raňajok, s raňajkami,...
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia v cestovinách, alebo...