Pridať recept

Hovädzie ražniči v marináde

ingrediencie

60 dkg
hovädzia sviečkovica
cherry paradajky
zelerová stonka
červená cibuľa
žltá paprika
cuketa
mleté čierne korenie
soľ

Marináda

4 strúčiky
cesnaku
soľ
olivový olej
citrónová kôra
tymian

postup

Na prípravu marinády očistíme cesnak a nasekáme ho nadrobno. Primiešame k nemu lístky tymianu, nastrúhanú citrónovú kôru, olej a soľ. Do tejto marinády dáme na kúsky nakrájanú hovädziu sviečkovicu a necháme odležať aspoň 2 - 3 hodinky (ideálne cez noc). Zeler, cuketu, červenú cibuľu, žltú papriku aj paradajky nakrájame na rovnaké kúsky ako mäso a striedavo s kúskami mäsa napichujeme na ihlu a dochutíme soľou i korením, môžeme ich preliať aj zvyškom marinády. Pečieme v alobale alebo grilujeme do chrumkava. K ražniči podávame opekané zemiaky, alebo bagetu a čerstvý zeleninový šalát podľa chuti. Želáme dobrú chuť!
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Perfektné hovädzie: 9 trikov, ktoré vylepšia chuť mäsa aj ušetria námahu
Perfektné hovädzie: 9 trikov, ktoré vylepšia chuť mäsa aj ušetria námahu
Bez ohľadu na to, či dávate prednosť hovädzej sviečkovej, roštenke alebo často varíte s mletým hovädzím...
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Mnohí z nás sa vyhýbajú balenému mäsu a kupujú ho radšej na pultoch či v mäsiarstvach. Takto je to...
Viete, na čo sa používa podložka v balenom mäse?
Viete, na čo slúži podložka v balenom mäse?
Mäso balené v plastových nádobách sa najčastejšie ukladá na špeciálnu bielu podložku. Prečo ju výrobca...
Pravý hovädzí tatarák
Pravý hovädzí TATARÁK a variácie, ktoré ešte nepoznáte! Táto luxusná pochúťka u nás na Silvestra nesmie chýbať!
Patríte medzi skupinku nadšencov, ktorým sa pri pohľade na tatársky biftek s cesnakovými hriankami zbiehajú...
Sviečková na smotane
Nedeľné špeciality z hovädzieho mäsa: Vďaka tajnej prísade je mäso mäkké a zamatovo jemné, skutočne funguje a to na všetky druhy + recepty
Hovädzie mäso síce nepatrí k najlacnejším druhom mäsa, ale u našincov je veľmi obľúbené. Pripravujeme...
Túto surovinu pridajte do marinády: Mäso bude vždy jemné a šťavnaté! Odkedy poznám tento trik, inak už mäso nerobím
Túto surovinu pridajte do marinády: Mäso bude vždy jemné a šťavnaté! Odkedy poznám tento trik, inak už mäso nerobím
Úžasne šťavnaté mäso, ktoré sa rozplýva na jazyku! Vďačím za to tejto surovine.