Pridať recept

FOTORECEPT: Polievka Hokkaido

4
porcie
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 ks
tekvica hokkaido
3 ks
mrkva
1 ks
cibuľa
1 ks
jablko
2 ks
zemiaky
maslo Flora GOLD
soľ
mleté čierne korenie
tekvicové semienka
tekvicový olej
čerstvý tymián
chlebové krutóny

postup

1.

tekvicu, môžeme použiť aj iný druh maslovej tekvice, prepolíme, vnútro vydlabeme a nakrájame na kocky, mrkvu, zemiaky, cibuľu a jabĺčko očistíme a nakrájame na kocky

Fotorecept: Polievka Hokkaido
Fotorecept: Polievka Hokkaido
Zdroj: evauhlik
 
2.

na masle Flora Gold opražíme všetku zeleninu, pridáme malú lyžičku cukru a za stáleho miešania restujeme, potom podlejeme vodou, osolíme a pod pokrievkou dusíme

Fotorecept: Polievka Hokkaido
Fotorecept: Polievka Hokkaido
Zdroj: evauhlik
3.

chlebové krutóny - starší chlieb nakrájame na kocky a na troche masla Flora Gold ho chvíľu oprážame a potom na celkom miernom teple necháme sušiť, občas pretrasieme

Fotorecept: Polievka Hokkaido
Fotorecept: Polievka Hokkaido
Zdroj: evauhlik
4.

keď je mrkva mäkká polievku odstavíme

Fotorecept: Polievka Hokkaido
Fotorecept: Polievka Hokkaido
Zdroj: evauhlik
5.

a rozmixujeme ponorným mixérom... dochutíme soľou a mletým čiernym korením

Fotorecept: Polievka Hokkaido
Fotorecept: Polievka Hokkaido
Zdroj: evauhlik
6.

podávame s chlebovými krutónmi, tekvicovými semienkami, pokvapkané tekvicovým olejom a ozdobíme čerstvým tymiánom

Fotorecept: Polievka Hokkaido
Fotorecept: Polievka Hokkaido
Zdroj: evauhlik
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
4.10.2016 15:12 | |
+3 -6
Dnes som ju varila, skúsila som jablko a mrkvu ako je v recepte, ale bez zemiakov, tie zbytocne pustia vela skrobu a je prilis husta. Chut je fenomenalna. Namiesto Flory ktoru tu vo velkom propaguju som dala normalne poctive maslo.Tymian byt nemusi,radsej tekvicove semienka a opeceny chlebik
brbka
2.10.2016 11:40 | |
+5 -1
robievam polievku z tejto tekvice, najskôr som ju šúpala, ale ani sa nemusí, zmäkne veľmi rýchlo. Ja do takejto polievky nedávam, jablko, ani mrkvu iba cibuľu, cesnak a zázvor, je vynikajúca.
Anonymný nick
30.9.2016 06:54 | |
+3 -5
Miesto japanského hokaida použite slovenskú diňu pečiarku.