Pridať recept

Kačica s cesnakovou ryžou

ingrediencie

1 ks
kačka
1 ks
cesnaku
trochu
soľ
trochu
drvená rasca
1 ks
cibuľa
250 g
ryža

postup

1.
Kačicu na povrchu i vo vnútri potrieme cesnakom rozotreným so soľou alebo cesnakovou pastou a posypeme drvenou rascou. Dáme ju na pekáč a podlejeme horúcou vodou. Počas pečenia ju občas znovu podlievame, prelievame výpekom a obraciame.
 
2.
Mäkkú, dozlata upečenú kačicu vyberieme z pekáča a naporcujeme.
3.
Do vypečenej šťavy vhodíme nadrobno pokrájanú cibuľu, zľahka ju opražíme, pridáme sparenú ryžu, zalejem asi 4 dl osolenej vody a v rúre dusíme asi 15 minút.
4.
Navrch hotovej ryže rozložíme porcie kačice, ktorú sme čiastočne vykostili. Všetko ešte chvíľu zapečieme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Vedeli ste, že ohriate zemiaky majú menej kalórií!
Vedeli ste, že ohriate zemiaky majú menej kalórií?
Tušíte, prečo sa oplatí jesť zemiaky či ryžu až na druhý deň? Odpoveď vás prekvapí!
Ryžové chuťovky
Ostala vám varená ryža? Tu je zopár nápadov, ako ju chutne zužitkovať
Ryža je jedna z najpopulárnejších príloh. Často jej však uvaríme alebo udusíme viac než treba. Vtedy...
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Aj bez mäska vykúzlite vynikajúce rizoto!
TOP
Ako pripraviť naozaj výbornú kačku? Tajomstvo dokonale chrumkavej kačky odhalené, žiaden med! Stačí ju
Ako pripraviť naozaj výbornú kačku? Tajomstvo dokonale chrumkavej kačky odhalené, žiaden med! Stačí ju potrieť touto surovinou
Hľadáte inšpiráciu, čo dnes uvariť? Vyberte si z našej bohatej ponuky receptov na obľúbenú kačku...
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Mala by sa ryža pred varením preplachovať? Ako a prečo? Poznáme odpoveď!