Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Olivoví slimáci zo špaldovej múky

kucharka26
kucharka26
105
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

500 g
špaldová polohrubá múka
300 ml
voda
1 KL
olivový olej
2 KL
soľ
1 KL
oregano
7 g
sušené droždie
70 g
olivy
30 g
kápia
čierne olivy na ozdobu
1/2 ks
vajce na potretie

postup

1.
Suroviny na cesto dáme do pekárne na chleba v tomto poradí: Voda, olej, soľ, oregano, múka a droždie. Zapneme program "Cesto" a necháme pekáreň pracovať cca 1,5 hod., pokým nám cesto nevykysne.
2.
Olivy (podľa chuti môžeme použiť čierne alebo zelené) a kápiu nakrájame na malé kúsky. Po prvom pípnutí pridáme uvedené suroviny do cesta.
3.
Vykysnuté cesto preložíme na dosku a rozkrojíme na polovicu.
4.
Každú polovicu vyvaľkáme na plát cca 50x40 cm a preložíme na 3 časti ako list (ľavú tretinu cesta zložíme do stredu a na ňu zložíme pravú tretinu).
5.
Cesto rozrežeme na 2 cm hrubé pláty a každý plát stočíme do tvaru slimáka.
6.
Stočené slimáčiky uložíme na pečiaci papier a navrch uložíme plátok olivy.
7.
Olivy navrchu pritlačíme, aby z cesta po upečení nevypadli. Potom pečivo potrieme vajíčkom a dáme piecť na 180 stupňov.
8.
Po 15-tich minútach pečivo vyberieme z rúry, necháme vychladnúť a podávame.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia v cestovinách, alebo...
Domáce sushi
Japonská klasika - Sushi!
Japonská klasika - Sushi!
Sushi je jedlo, ktoré ponúka množstvo variácií, farebných kombinácii a je založené na tom, že chute surovín sa...
pitny rezim
Cesta podzemnej vody
Cesta podzemnej vody
Voda je pre náš život veľmi dôležitá. Pre život na zemi predstavuje základ. Bez nej by sme prežili sotva pár dní...