Pridať recept

FOTORECEPT: Sterilizované jablká do koláčov

Fotorecept: Sterilizované jablká do koláčov
Zdroj: kucharka26

ingrediencie

5 kg
jablko
1 kg
kryštálový cukor
3 PL
škorica

postup

Fotorecept: Sterilizované jablká do koláčov
Fotorecept: Sterilizované jablká do koláčov
Zdroj: kucharka26
 
1.
Jablká prekrojíme na štvrtiny a jadierka odstránime. Potom ich (aj so šupkou) postrúhame nahrubo.
Fotorecept: Sterilizované jablká do koláčov
Fotorecept: Sterilizované jablká do koláčov
Zdroj: kucharka26
 
2.
Jablká dáme do hrnca, prisypeme cukor, škoricu a dusíme 10 min.
Fotorecept: Sterilizované jablká do koláčov
Fotorecept: Sterilizované jablká do koláčov
Zdroj: kucharka26
3.
Podusené jablká odstavíme z ohňa a naplníme do fliaš. Sterilizujeme pri teplote 80 stupňov cca 10 min.
Fotorecept: Sterilizované jablká do koláčov
Fotorecept: Sterilizované jablká do koláčov
Zdroj: kucharka26
Fotorecept: Sterilizované jablká do koláčov
Fotorecept: Sterilizované jablká do koláčov
Zdroj: kucharka26
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
dorisa
21.10.2013 15:36 | |
+3 -0
Ja sterilizujem aspoň 20 minút, potom nechám vychladnúť buď v rúre, alebo v hrnci.
dorisa
18.10.2013 08:27 | |
+10 -0
Ja zaváram len samotné nastrúhané jablká, bez cukru a bez škorice, len postrúham, natlačím, zavriem a sterilizujem. Ani ich nedusím. Robím tak celý život, nikdy sa mi ani jeden pohár nepokazil. Ušetríte si prácu :O
lydiack
21.10.2013 15:03 | |
+4 -1
ako dlho treba sterilizovat?
Podobné články
aeg
Večera snov od špičkového kuchára z AEG (+rozhovor)
Zvažujete kúpu novej kuchyne? S rekonštrukciou býva veľa starostí, ale predstavte si, že prídete domov...
AEG
Horúca, intenzívna alebo vlhká para?
Vláčne zvnútra, krehké a chrumkavé na povrchu? S parnou rúrou sa vám také jedlo podarí. Bežná rúra obklopí...
pripravené v pare
Ako pripraviť dokonalý steak?
Inšpirujte sa receptom šéfkuchára Antonína Bradáča a doplňte steak bylinkovým maslom.
AEG recept
Šalát z červenej repy s čakankou a kozím syrom
Červená repa skombinovaná s kozím syrom je obľúbená klasika. Na osvieženie pridajte čakanku a syr obaľte...
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.